Apple AirPower nebude. Aspoň nateraz

Bezdrôtová nabíjačka, ktorá mala dokázať nabíjať iPhone, Apple Watch a AirPods naraz, sa nebude vyrábať. Apple projekt zrušil, pretože nebol schopný dosiahnuť očakávaný výsledok.

V septembri roku 2017 oznámil Apple počas predstavenia nových iPhonov, že pracuje na bezdrôtovej nabíjačke, ktorá mala ponúknuť maximálne pohodilie pri nabíjaní Apple produktov s podporou štandardu Qi.

Termín uvedenia sa postupom času odsúval, občas sa na internete objavili "zaručené" informácie o cene, zahájení výroby a očakávanom spustení predaja. Nič z toho sa však nekoná.

Apple potvrdil, že projekt AirPower zrušil. Uviedol to vo svojom vyhlásení pre portál TechCrunch Dan Riccio, Apple senior viceprezident hardvérového inžinierstva.

Apple stále verí, že budúcnosť je bezdrôtová, no aktuálne nie je schopný ponúknuť zákazníkovi taký produkt, aby s ním bol výrobca spokojný. Problémom malo byť prehrievanie. Pretože Apple chcel, aby bolo nabíjanie možné kdekoľvek po celom povrchu podložky, bolo nutné nabíjacie cievky vrstviť, to však malo za následok prehrievanie podložky. A s tým si zatiaľ výrobca nevie rady.

Je to snáď prvýkrát, čo Apple zrušil projekt, ktorému veril natoľko, že ho oznámil zákazníkom ako hotovú vec. No ani rok a pol nestačil na to, aby ho aj úspešne dokončil.

Zdroj: techcrunch.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu