Orange získal od Applu oficiálnu certifikáciu na eSIM

Koncom roka spustil Orange ako prvý operátor na Slovensku podporu pre eSIM. Aj keď chýbala oficiálna certifikácia Applu, zákazníci mohli výhody elektronickej SIM karty využívať v hodinkách Samsung Galaxy Watch a nových iPhonoch.

Zatiaľ je Orange na Slovensku stále jediný, kto zákazníkom ponúka možnosť využívať služby nielen na fyzickej SIM karte, ale aj eSIM.

Po spustení predaja smart hodiniek Samsung Galaxy Watch LTE, ktoré boli prvým zariadením s oficiálnou podporou eSIM u nás, zaručuje operátor jej plnohodnotnú funkčnosť už aj na ďalších zariadeniach od Applu, konkrétne na iPhone Xr, iPhone Xs, iPhone Xs Max a LTE verzii iPade Pro 11.

Elektronickú SIM kartu si môžete aktivovať veľmi jednoducho. Po zakúpení eSIM dostanete aktivačný QR kód, ktorý si cez aplikáciu nasnímate do zariadenia, v ktorom sa vytvorí eSIM profil a okamžite môžete služby Orangeu využívať.

Fungovanie eSIM sme si v redakcii vyskúšali na vlastnej koži. Ako pracuje v inteligentných hodinkách a čo môžete od eSIM karty očakávať, sa dozviete z článku Skúsenosti so Samsung Galaxy Watch s eSIM kartou Orange.

Praktický test služby, ktorá dokáže iPhone premeniť na dual SIM zariadenie hľadajte na našom webe pod názvom eSIM Orangeu v iPhone XR naozaj funguje. Kto uprednostňuje obrazový záznam pred čítaním textu, nájde všetko dôležité aj v našom videu.

Pri kúpe nového paušálu je vydanie profilu pre eSIM bezplatné, pri prechode z fyzickej SIM na eSIM je služba spoplatnená sumou 10 eur, každý ďalší profil stojí 2,99 eur. Kód si môžete nechať vygenerovať na predajni alebo si ho objednáte cez e-shop a doručí vám ho kuriér.

Výhodou eSIM je možnosť mať v čipe uložených viacero profilov, vrátane zahraničných operátorov, ktorí túto službu ponúkajú. Pri ceste do zahraničia si tak môžete profil aktivovať cez web vybraného operátora vopred a po príchode do krajiny hneď službu využívať. Odpadá návšteva predajne a kúpa fyzickej domácej SIM.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Tony 28.03.2019 - 10:32

Co to znamena? Mozme si uz kupit Apple Watch a odist z domu bez Iphone-u a prijat hovory ?

Klon28.03.2019 - 21:03 Trvalý odkaz

Nie, Apple watch potrebujú esim s rovnakým telefónnym číslom ako máš v telefóne a toto Orange ani iný operátor u nás zatiaľ nepodporuje.

Celá diskusia 2 príspevky