Na jeden záber: Samsung Galaxy S10+

Novinka série Galaxy S10 patrí medzi to najlepšie, čo si dnes môžete kúpiť. Vo videorecenzii sa o 6,4'' dual SIM androide dozviete všetko podstatné, čo kolega Richard za takmer dva týždne používania zistil.

Textovú recenziu top modelu ste si už na našom webe mohli prečítať, hľadajte ju pod názvom Samsung Galaxy S10+ - pár krokov vpred, ani jeden späť.

Napriek veľkému 6,4-palcovému displeju ponúka kompaktné rozmery a ani 175-gramová hmotnosť nepatrí medzi závratné hodnoty. Pri keramickej verzii sa ale pripravte na takmer 200-gramové telo.

Telefón odomknete tvárou, vzorom alebo čítačkou odtlačkov integrovanou do displeja. A konečne sa displej po zodvihnutí telefónu rozsvieti. Nad Androidom 9 beží nová grafická nadstavba One UI, ktorá ponúka množstvo nápadov a prispôsobení, a je vytvorená pre používanie na veľkých displejoch.

Pamäťové verzie sú v troch variantoch, najvyšší 1 TB model ocenia najmä nároční používatelia, ktorí veľa fotia a nahrávajú videá v 4K rozlíšení. Fototaparáty v top modeloch Samsungu už tradične patria k najlepším a Galaxy S10+ ponúka hneď päť objektívov, vrátane širokouhlého. O ich kvalite sa môžete presvedčiť v článku Takto fotí Samsung Galaxy S10+.

Medzi novinky patrí bezdrôtové reverzné nabíjanie. Položením na chrbát telefónu takto nabijete napríklad aj hodinky Galaxy Watch či slúchadlá Galaxy Buds. Oceňujeme, že výrobca nezabudol na 3,5 mm jack. Nosenie redukcie môže byť pre niekoho otravné, nie každý je fanúšikom Bluetooth slúchadiel. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Marian 15.03.2019 - 18:22

Ono vela urobila ich nova zmenena nadstavba UI, ktora isla k znacne k lepsiemu. Cize, rozsvietenie poklepanim ma aj S9, rozsvietenie po zodvihnutie tak isto. Co mne vadi a nikde sa nespomina /ak si to len neviem nastavit tak sem s tym/, je ze ked idem do searchu, mam to nastavene potiahnutim z dola na hor, tak nemam automaticky kurzor v hladacom policku so zaroven vyrolovanou klavensnicou /ako to ma Apple a tusim aj Huawei/ vsak je predsa jasne ze ked idem nieco hladat, tak idem pisat, alebo aspon ta lista mohla byt kdesi v strede aby som na nu pohodlne dociahol. Nerypem, len ten isty system pouzivam, a nikdy som na toto ani naznak kritiky nevidel. Inak az na par drobnosti sa uz systemom dotahuju na Apple, len mi pride tych nastaveni az moc, ono je super, ze si to viem nastavit, ale mraky veci viem ze sa daju nastavit a neviem kde :D, lebo mi to pride uz kus neprehladne. Tak isto fukncnost nejakych veci, napriklad funkcia SMART /neviem co/ nastavim si tam, ze ked som doma, tak by odo mna nemalo pytat odomikacie prvky /prst, face, oci ci kod/, no a obcas pyta, obcas nepyta a stale GPS zapnute, tak som nastavil aj susedov a stale je to nestabilne. Ked uz tam nieco je malo by to fungovat na sto percent. Toto mi este kus chyba, inak cely novy UI, je vyborny. Este raz zdoraznim je to z pohladu majitela S9. Som sa rozpisal...:)

Tomas16.03.2019 - 15:20 Trvalý odkaz

Riso, ak si stiahnes apku One Hand Operation+, da sa v nej nastavit pre krok späť potiahnutie od laveho alebo praveho kraja obrazovky (alebo oba okraje) a dalsie gesta. Perfektna aplikacia, skus ju. A mozno by so o rom mohol spravit kratke video:)

adamkofirda@gm…16.03.2019 - 19:28 Trvalý odkaz

S10/S10+ by bol pre mňa takmer dokonalý telefón nebyť tej kamery v displeji :/ ...Museli takto zhovadiť displej :( ...A to som si myslel že Samsung ako jediný rozumný sa nenechá zlákať na notche a diery. Čo už, poslední výrobcovia ktorí nijako nenechali zhovadiť si displeje vo vlajkových lodiach sú Sony a Nokia. A keďže moj S8 pomaly dosluhuje (hlavne po aktualizácii na android Pie ktorý totálne pokazil RAM manažment) tak si budem musieť vybrať z dvoch telefónov: Sony Xperia 1 alebo Nokia 9 Pureview. Uvidíme čo bude o 2 roky, kedy by mali predstaviť vlajkovú loď s kamerou ukrytou pod displejom.

Tomas16.03.2019 - 20:12 Trvalý odkaz

Ver mi, ze ta diera v displeji problem nie je. Teda aspon u mna, absolutne ju ani nevnimam.
Skor kvalitu fotografii by mali vyrazne zlepsit. Vysoky sum a nasledne vyhladzovanie je dost problem. Niekedy sa na tie mazanice neda pozerat. A ta "jasna noc" ked je zapnuty optimizator scen, akoze nocny rezim,... WTF Samsung?!

Richard Hombauer17.03.2019 - 10:28 Trvalý odkaz

Merrick, One Hand Operation+ mam uz stiahnute a pouzivam :) uz sa hram s S10e, velmi sa mi pacia tieto mensie rozmery. Som zvedavy na vydrz baterie.

Celá diskusia 18 príspevkov