Motorola Moto G6 Plus dostáva na Slovensku Android 9 Pie

Majitelia minuloročného 5,9'' androidu dostávajú v týchto dňoch na svoje zariadenia informáciu o dostupnosti nového softvéru.

Aktualizácia na Android 9 Pie s označením PPW29.116-20 pre Motorolu Moto G6 Plus je dostupná pre všetky zariadenia zakúpené vo voľnom predaji aj u mobilných operátorov. Súčasťou inštalačného balíčka sú aj bezpečnostné záplaty Googlu, no z decembra 2018.

Android 9 prináša vylepšenú správu batérie, ktorá inteligentne obmedzuje jej spotrebu pri málo používaných aplikáciách a tešiť sa môžete aj na tmavý režim.

Nová obrazovka Prehľad zobrazuje naposledy použité aplikácie v prehľadnejšom horizontálnom zobrazení, vďaka čomu je práca s nimi o niečo pohodlnejšia. Súčasne sa v spodnej časti obrazovky Prehľad zobrazuje päť najpoužívanejších aplikácií.

Google do platformy Android 9 Pie implementoval okrem umelej inteligencie aj strojové učenie. Novinkám, ktoré pripravovaná platforma prináša, sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť. Motorola pridáva aj niekoľko vlastných vylepšení, kompletný zoznam nájdete na stránke support.motorola.com.

V prípade, že zariadenie neponúka aktualizáciu automaticky, môžete si ju manuálne vyhľadať cez Nastavenia –> Informácie o telefóne –> Aktualizácia softvéru. Na stiahnutie inštalačného balíka odporúčame použiť Wi-Fi pripojenie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu