Stánok Xiaomi na MWC: Kolobežka s dlhším dojazdom, bicykel aj motokára Ninebot

Xiaomi v Barcelone ukázalo niekoľko noviniek spolu s už dávnejšie známymi produktami. Prizvalo si aj značku Segway.

Čitatelia Fony.sk dobre vedia, že spoločnosť Xiaomi nevyrába len smartfóny. V minulosti sme vám priniesli recenzie inteligentnej váhy Xiaomi Mi Body Fat Scale, príslušenstva Mi Box s operačným systémom Android TV alebo vysávača Mi Robot Vacuum Cleaner.

Veľa zaujímavých hračiek bolo možné nájsť aj na nedávno skončenom veľtrhu MWC v Barcelone.

Zaujala nás hlavne nová verzia kolobežky Mijia Electric Scooter Pro, ktorá bude určite úspešná aj na Slovensku. Nafukovacie 8,5-palcové kolesá zostali zachované, no teoretický dojazd stúpol až na 45 kilometrov vďaka silnejšej batérii s kapacitou 474 Wh.

Väčší akumulátor však zvýšil hmotnosť z 12,5 kg na 14,2 kilogramu, čo je viac než pri naplno vybavenom horskom bicykli. Ovládací panel na riadidlách už okrem vypínača a ukazovateľa jazdných režimov zobrazí aj aktuálnu rýchlosť na digitálnom paneli.

Elektrická kolobežka Xiaomi Electric Scooter Pro s výrazne dlhším dojazdom bude dostupná aj u nás. Obchod Mi STORE SK očakáva príchod prvej oficiálnej slovenskej várky v máji tohto roka. Cenu odhadujeme o približne sto eur vyššiu než pri aktuálnom modeli Mi Scooter M365. Jeho recenziu nájdete v článku Xiaomi Mi Scooter 2 (M365) - kolobežka na každý deň.

Pohodlnejší Xiaomi Mi QiCycle už poznáme, na Slovensku stojí 1290 eur. Aj on sľubuje dojazd 45 kilometrov a hmotnosť 14,5 kg, no batérie sú slabšie, keďže bicyklu pomáhate vlastným šliapaním.

V stánku stáli aj produkty s logom Segway. Ten totiž kúpila spoločnosť Ninebot ešte v roku 2015 a Xiaomi jej spolu s ďalšími dvoma čínskymi spoločnosťami dala na tento nákup investíciu vo výške 80 miliónov dolárov.

Vozidlo Ninebot S sa predáva od 489 dolárov (cca 432 eur), má dojazd 22 kilometrov a maximálnu rýchlosť 16 km/h. Vychádza z rovnakého princípu ako originálny Segway z roku 2001 milovaný turistami a nenávidený obyvateľmi veľkomiest volajúcich po ich zákaze, napríklad v Prahe.

Ninebot S už nemá riadidlá vo výške rúk, no naďalej na ňom balancujete s pomocou gyroskopov. Tie dorovnávajú vaše nakláňanie jemnými pohybmi dopredu alebo dozadu, preto dokáže aj "stáť na mieste", hoci len na dvoch kolesách.

Silnejší Ninebot S-Plus má vytiahnuť až 20 kilometrov za hodinu pri dojazde 35 kilometrov a nezľakne sa stúpaní do 15°. Bonusom je diaľkový ovládač, vďaka ktorému vás bude nasledovať aj bez toho, aby ste na ňom stáli.

Motokára sa samostatne nepredáva, ide o tzv. Ninebot Gokart Kit za 799 dolárov.

Súčasťou je spomínaný Ninebot S a niekoľko plastových dielov vrátane sedačky a volantu. S nimi Ninebot transformujete na autíčko s maximálnou rýchlosťou 24 km/h, zrýchlením 0,7 G a schopnosťou driftovať.

Ninebot S a S-Plus k nám pravdepodobne oficiálne nedorazia, na Slovensku si však môžete kúpiť starší Ninebot Mini.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu