Apple Pay je dostupný už aj v Čechách. Kedy sa dočkáme u nás?

Majitelia iOS zariadení v Čechách sa konečne dočkali. Apple tam sprístupnil bezkontaktné platby mobilom. Príchod na Slovensko sa odložil.

Pôvodné informácie zo septembra 2018 hovorili, že by mal Apple Pay prísť do Čiech koncom novembra a na Slovensko na prelome rokov. Príchod k západným susedom sa oneskoril, rovnaký scénár čaka aj náš trh.

Podľa portálu Živé.sk, dostali slovenské banky upozornenie, že za zadržaním sú legislatívne problémy. Konkrétne ich firma nepomenovala. Aktuálne sa hovorí o júnovom termíne štartu Apple Pay platieb na Slovensku.

Na bezkontaktné platby budete môcť využiť iPhone 6 a novší, prípadne hodinky Apple Watch. Zároveň budete musieť mať účet v niektorej z bánk, ktoré budú Apple Pay podporovať. Hovorí sa o Poštovej banke, mBank, J&T Banke, 365 banke, VÚB, Tatra banke, ČSOB aj Slovenskej sporiteľni.

Je možné, že niektoré banky neodštartujú Apple Pay hneď pri oficiálnom spustení, ale pridajú sa neskôr. Zoznam podporovaných krajín nájdete na stránke support.apple.com

VÚB, mBank a Mastercard ponúkajú nálepky, ktoré si môžete prilepiť na peňaženku, prívesok od kľúčov alebo aj mobil. Téme sme sa venovali v článku Poradňa: Je možné platiť priložením iPhonu v obchodoch aj na Slovensku?

Google u nás spustil službu GPay, koncom februára 2018. Potrebujete na to mobil s NFC čipom, stiahnutú aplikáciu GPay, platobnú kartu niektorej z podporovaných bánk a Android od verzie 4.4.

Zdroj: support.apple.com, Živé.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu