Samsung Galaxy Watch Active majú ponúknuť 1,3'' displej a Exynos 9110

Už dlhší čas sa špekuluje o ďalšom modeli inteligentných hodiniek od Samsungu. Posledné informácie hovoria o názve Active namiesto pôvodného Sport.

Na webe xda-developers sa objavili špecifikácie pripravovaných hodiniek Samsung Galaxy Watch Active s kódovým označením SM-R500.

Má ísť o športovú verziu minuloročných Galaxy Watch, ktorá sa predáva v dvoch veľkostiach a aj s podporou eSIM. Naše dojmy z testovania LTE verzie si môžete prečítať v článku Skúsenosti so Samsung Galaxy Watch s eSIM kartou Orange.

obr: tigermobiles.com

V novinke má bežať operačný systém Tizen 4.0.0.3, chýbať nemá LTE, GPS, NFC ani Bluetooth 4.2. AMOLED displej s 1,3-palcovou uhlopriečkou by mal ponúknuť rozlíšenie 360 x 360 bodov, o výkon sa postará čipset Exynos 9110. Samozrejmosťou bude snímač tepu srdca, dve hardvérové ovládacie tlačidlá, mikrofón a reproduktor. Využijete ich tak aj na hovory.

Obavy môže vzbudzovať pohľad na kapacitu batérie. 230 mAh nie je veľa, model Galaxy Watch s rovnako veľkým displejom má 472 mAh batériu, pričom ponúka pri pripojení k smartfónu výdrž približne tri dni na jedno nabitie. Podpora rýchleho nabíjania by mala zabezpečiť kratší čas na nabíjačke potrebný na doplnenie energie.

Očakáva sa, že nové športové hodinky Galaxy Watch Active budú mať premiéru 20. februára spolu s novou sériou smartfónov Galaxy S10.

Zdroj: xda-developers, tigermobiles.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu