Ambasádor CAT sa ako jediný Slovák zúčastní pretekov Red Bull X-Alps

Víťaz súťaže Catapultuj svoj sen z roku 2017 bude súčasťou jedných z najextrémnejších dobrodružných pretekov svojho druhu na svete.

V septembri 2017 hľadalo slovenské zastúpenie značky CAT ambasádora. Víťaza s najzaujímavejším projektom chcelo podoriť sumou až 5-tisíc eur. Porotu najviac zaujal Juraj Koreň - profesionálny paraglajdista, horolezec a dobrodruh.

Z jeho záľub je jasné, že iný než odolný telefón by pri jeho aktivitách dlho bez ujmy nevydržal. Aj na pretekoch Red Bull X-Alps, ktorých sa zúčastní len 32 najlepších súťažiacich z celého sveta, ho bude sprevádzať model značky CAT, konkrétne CAT S61.

Smartfón sa pýši integrovanou termokamerou FLIR, snímačom kvality vzduchu, ktorý upozorňuje na vysokú úroveň znečisťujúcich látok v ovzduší a laserovým meraním vzdialenosti medzi bodmi až do 10 metrov. Kompletné informácie o netradičnom androide vhodnom do extrémnych podmienok hľadajte v článku Základné info: CAT S61.

Na preteky sa Juraj snažil dostať aj počas minulých ročníkov, ale až tento rok sa mu podarilo prebojovať medzi špičku. Dlho a poctivo trénoval, a zúčastňoval sa rôznych podobných pretekov, napr. X-Pyr (Pyreneje) či X-Berg (Dračie vrchy).

Red Bull X-Alps patria medzi najnáročnejšie vytrvalostné dobrodružné preteky na svete, v ktorých súťažiaci zdolávajú pešo a s paraglidom tie najextrémnejšie trasy. Štartujú v Salzburgu 16. júna a končia v Monaku. V pretekoch je dôležitá nielen výdrž a fyzická zdatnosť, ale aj taktika. Juraj sa ich zúčastní ako historicky druhý Slovák. Prvým bol Peter Vrabec, ktorý však preteky v roku 2007 nedokončil.

Okrem úspešnej nominácie na štart pretekov Red Bull X-Alps sa Juraj chystá pokračovať aj v projekte Seven Virgin Summits, v rámci ktorého po Antarktíde skúsi zdolať a zletieť Grónske vrchy s padákom na chrbte.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu