Apple Smart Battery Case: viac energie pre iPhony XS, XS Max a XR

Aj keď je výdrž batérie v tohtoročných iPhonoch slušná, niektorí možno ocenia externú batériu zabudovanú v puzdre, ktorá predĺži výdrž o ďalšie hodiny používania.

Možno cez deň nemáte príležitosť dobiť si niekde batériu v telefóne alebo sa vám nechce nosiť externá nabíjačka a kábel na dobitie. Nech už máte na kúpu krytu so vstavanou batériou akýkoľvek dôvod, nie je to lacná záležitosť.

Apple priniesol kryt s batériou už na modely iPhone 6S, neskôr aj pre sedmičku. V Apple Store sú teraz dostupné kryty už aj pre najnovšiu trojicu iPhonov XS, XR a XS Max. Autorizovaní predajcovia na Slovensku ich v ponuke zatiaľ nemajú, je len otázkou času, kedy im prídu. Obaly s batériou pre iPhone 7 predávajú za 119 eur.

Smart Battery Case od Applu má silokónový protišmykový povrch, čo oceníte pri manipulácii s telefónom v ruke. Puzdrá sú kompatibilné s nabíjačkami s certifikáciou Qi, takže iPhone aj kryt s batériou sa nabíjajú súčasne.

Kapacitu vstavanej batérie výrobca neprezradil, v špecifikáciách pri verzii k iPhonu XS udáva predĺženú výdrž až na 33 hodín hovorov, 21 hodín prezerania internetu a 25 hodín prehrávania videí. Bez pridanej batérie informuje Apple pri iPhone XS o výdrži do 20 hodín hovorov, 12 hodín používania internetu a 14 hodín prehrávania videa.

Nedozvedeli sme sa ani hmotnosť krytu, treba však rátať s tým, že citeľne zvýši nielen celkovú hmotnosť, ale hlavne hrúbku telefónu. Vložená batéria v obale dodá iPhonu nepekný hrb na chrbte. Koľko energie vám v externej batérii ostáva, sa dozviete v Notifikačnom centre. Kryt podporuje doplnky s Lightning konektorom.

Napriek tomu, že starší model iPhone X má takmer rovnaké rozmery ako jeho nástupca iPhone XS, nie je s krytom Smart Battery Case kompatibilný. Pre všetky tri minuloročné modely sú kryty k dispozícii v čiernej a bielej farbe, cena v nemeckom Apple Store je stanovená na 149 eur.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 16.01.2019 - 17:30

Elegantné riešenie za hubičku (149€:)

Tomas16.01.2019 - 18:18 Trvalý odkaz

Ale aspon dizajn je o trochu lepsi ako minule

Me_Gusta17.01.2019 - 19:32 Trvalý odkaz

Motorola to ma podla mňa lepšie vyriešené a hlavne to vyzerá k svetu, prakticky to nejde rozoznať, iba priberie na hrúbke. Na tom iPhone to vyzerá ako keby mu nadulo batériu :)

markos918.01.2019 - 10:30 Trvalý odkaz

na cestovanie idealne, naozaj to nebude nikto nosit len vecer do kina alebo na rande :)

Celá diskusia 4 príspevky