Xiaomi Mi Mix 3 kúpite už aj na Slovensku

Xiaomi odštartovalo globálny predaj 6,39-palcového dual SIM androidu s vysúvacou konštrukciou a Snapdragonom 845. V niektorých európskych krajinách bude Mi Mix 3 dostupný za atraktívnu cenu 549 eur, na Slovensku si priplatíme.

Top model so slajdovou konštrukciou, ktorá ukrýva prednú duálnu kameru, si už môžete kúpiť aj z overeného slovenského obchodu. Alza je prvou lastovičkou, čoskoro sa pridajú ďalší predajcovia.

Pretože Xiaomi nemá v Európe svoj oficiálny globálny internetový obchod, záujemca o smartfóny tejto značky sa musí spoliehať na regionálnych predajcov. Alebo si vytúžený model kúpiť z Číny. Síce s nižšou cenovkou, ale dlhšou dopravou, zložitejšou reklamáciou, častokrát čínskou nabíjačkou v balení a balastom v systéme.

Podnikatelia si navyše na takto zakúpené zariadenie nemôžu odrátať DPH a pokiaľ by ho chceli dať do nákladov, museli by do účtovníctva založiť plnohodnotnú faktúru so všetkými náležitosťami, ktoré vyžaduje náš daňový úrad. A to nemusí byť v prípade e-shopov z tretích krajín vždy jednoduché.

Niektoré jazykové mutácie stránky xiaomi.com ponúkajú možnosť kúpiť si vybrané zariadenia, doručenie na Slovensko ale podľa našich skúseností nie je možné.

Na Slovensku nájdete špecializované predajne s výrobkami Xiaomi v Bratislave a Žiline. Využiť môžete aj internetový obchod mi-store.sk. Tu zatiaľ Mi Mix 3 nekúpite, podľa našich informácií novinka do skladu určite dorazí, čaká sa na schválenie certifikácie.

Okrem Alzy je Mi Mix 3 v ponuke aj v obchode MP3.sk, zatiaľ iba na predobjednávku a len v čiernej farbe. V Alze máte na výber z toch farebných variánt: čiernej, modrej a zelenej. Aktuálne je na sklade iba čierny model. Všetky sú so 128 GB pamäťou a 6 GB RAM, vyšší variant s 256 GB úložiskom a 8 GB RAM, prípadne až 10 GB RAM, sa v ponuke nenachádza.

Xiaomi Mi Mix 3 patrí k tomu najlepšimu, čo čínsky výrobca ponúka. Za približne 610 eur dostanete netradičnú vysúvaciu, ktorá ukrýva 24 Mpix duálnu prednú kameru, 6,39'' natiahnutý Full HD+ displej, výkonný čipset Snapdragon 845 a zadný fotoaparát s dvomi 12 Mpix snímačmi. Podporujú nahrávanie 4K videí so 60 fps a super spomalené Full HD s 960 fps. Nechýba bezdrôtové 10 W nabíjanie ani 800 MHz (B20) LTE frekvencia. Kompletné špecifikácie sa dočítate v našom základnom infe.

Globálny štart predaja oznámilo Xiaomi aj na svojom Twitter účte. Možno nikoho neprekvapí, ale zrejme nahnevá, že odporúčaná cena pre taliansky trh je 549,90 eur, kým na Slovensku máme cenovku približne o 60 eur vyššiu. Španielska verzia stránky dokonca ponúka časovo obmedzenú ponuku na zakúpenie Mi Mix 3 za atraktívnu cenu 459 eur cez partnera AliExpress. Či bude možné doručenie aj na Slovensko nemáme overené.

Kto má možnosť nechať si zaslať Mi Mix 3 na britskú adresu, môže skúsť šťastie na stránke mi.com/uk. Predaj štartuje 16. januára a prvých 100 záujemcov má istú cenu 449 libier. Bežná cena bude pre ostatných 499 GBP, čo je približne 573 eur.

Diskusia k článku:

Brano 14.01.2019 - 11:03

skor by som asi volil Mi 8. Je o dost lacnejsi, dostupnejsi a specifikaciami velmi podobny. Niekomu moze vadit notch, naopak inemu zase vysuvacia konstrukcia.

Lenka Ivančíková14.01.2019 - 17:26 Trvalý odkaz

preklep opraveny, vdaka. :)

stanleyjr09.02.2019 - 13:15 Trvalý odkaz

Mi8 má šialene veľký notch, toto je podľa mňa lepšia voľba, aj keď nie úplne ideálna, ale nechceš selfie nevysunieš,chceš tak vysunieš. Otázne je keď sa tam dostane piesok, proste špina...

Celá diskusia 4 príspevky