Dilema: Huawei P20 vs. LG G7 ThinQ

Postavili sme proti sebe dva smartfóny za cenu okolo 500 eur. Jeden boduje širokouhlým fotoaparátom, druhý silnejšou batériou.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Takto nám napísal aj Dominik: "Ahojte, potreboval by som poradiť. Neviem sa rozhodnúť pri výbere telefónu. Jedná sa o Huawei P20 a LG G7 ThinQ. Mobil používam bežne ako každý jeden z nás, občas nejaká tá fotka, sociálne siete atď."

Tento súboj môžeme nazvať aj súbojom fotomobilov, hoci každý volí trochu iný prístup a Huawei P20 je oproti drahšiemu sesterskému modelu P20 Pro okresaný o teleobjektív aj unikátny 40 Mpix snímač.

Napriek tomu stále ponúka kvalitný 12-megapixelový fotoaparát doplnený 20 Mpix čiernobielym čipom pre viac detailov najmä v nočných snímkach. Naše testovacie zábery si môžete pozrieť v článku Takto fotí Huawei P20. Spomenúť musíme aj vysoké skóre mobilu v benchmarku DxOmark.

LG G7 ThinQ by nám však pri fotografovaní robil viac radosti, pretože druhý zo 16-megapixelových fotoaparátov dostal zaujímavý širokouhlý objektív. Ten dodá scénam nové možnosti kompozície. Platí to najmä pre budovy, interiéry a skupiny vašich priateľov. Presvedčiť sa o tom môžete po rozkliknutí Takto fotí LG G7 ThinQ.

Smartfón ale netvorí iba fotoaparát. LG dostalo väčší a výrazne jemnejší displej. Má QHD+ rozlíšenie a 6,1-palcovú uhlopriečku. 5,8-palcový Huawei zas boduje čítačkou odtlačkov vpredu a väčšou 3400 mAh batériou (+400 mAh oproti LG G7 ThinQ).

Viac šťavy a rozumnejšia Full HD+ mriežka zobrazovacieho panelu určite zabezpečí dhšiu výdrž na jedno nabitie. G7-čku však môžete nabíjať aj bezdrôtovo, takže za určitých okolností, ak máte bezdrôtovú nabíjačku v aute alebo na pracovnom stole, to až taká nevýhoda byť nemusí.

G7 ThinQ boduje slotom na pamäťové karty, kvalitným 3,5 mm audio jackom aj lepšou odolnosťou voči vode (IP68) či nárazom (MIL-STD 810G). Čítačka odtlačkov prstov ale nemusí byť ideálnou voľbou ani pri využívaní skenu tváre. Aspoň, že vypínač už je konečne naboku prístoja.

Ceny LG G7 ThinQ sa v slovenských e-shopoch veľmi líšia. Verziu so 64 GB úložiskom a 4 GB RAM zoženiete za 420 až 540 eur. Huawei P20 s rovnakými parametrami nenájdete, pri absencii pamäťových kariet sa totiž predáva hneď v 128 GB verzii. Bohužiaľ za viac, až 529 eur.

Pri rozhodovaní vám určite pomôžu naše kompletné recenzie LG G7 ThinQ - ľahký širokáč a Huawei P20 - v tieni väčšieho brata.

Ak je vašou prioritou výdrž na jedno nabitie a väčšie 128 GB úložisko, dajte prednosť Huaweiu P20. Ak chcete variabilnejší fotoaparát spolu s väčším a jemnejším displejom, preferovať budete LG G7 ThinQ. Ten pridá tiež nižšiu cenu, audio jack a vyššiu odolnosť voči vode.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Peter Križian 13.01.2019 - 11:14

Kapacita batérie je jedna vec, a reálna vydrž na jedno nabitie vec druhá, mal som oba tieto mobily, a čo sa týka reálnej výdrže, tá je veľmi porovnateľná, nevidel som rozdiel. Širokouhlý foťák je vážne perfektná vec, no huawei robí fotky s lepšími detaliami. Ale aj tak by u mňa vyhrali širokouhlé fotky. S tým sa dá parádne pohrať. LG má podľa mňa krajší displej a určite lepší zvuk, či už cez slúchadlá alebo aj reprák. A potom veci, ktoré spomína aj článok... jack na slúchadlá, slot na pamäťovú kartu, a hlavne IP 68 teda vodeodolnost... u mňa by vyhral LG:)

Nightmare13.01.2019 - 16:56 Trvalý odkaz

asi G7
*da sa zohnat za paradnu cenu

jarpo14.01.2019 - 15:50 Trvalý odkaz

Urcite G7. Nadherny displej, slusny fotak, vyborny reprak aj vystup do jacku....

Peter Križian15.01.2019 - 11:41 Trvalý odkaz

stanleyjr tento problem mali len mobily od telekomu... a myslim ze uz je to aj vyriešené

Celá diskusia 10 príspevkov