HTC Vive Pro Eye môžete ovládať iba očami

Pomocou vašich očí sa pohybujete v menu, nepotrebujete tak žiadne ovládače. Nový spôsob ovládania sa môže využiť v rôznych VR zariadeniach aj na vedecké účely.

HTC ukázalo na konferencii CES novinky z oblasti virtuálnej reality. Prinieslo nový VR headset Vive Pro Eye, ktorý sľubuje revolučné ovládanie. Obsahuje senzory na sledovanie pohybu očí, pomocou ktorých sa viete navigovať v kontextových menu bez mechanického ovládača.

Novinka využíva foveované vykresľovanie, ktoré má priniesť lepšiu vizuálnu kvalitu obrazu. Okrem toho umožní, že obraz "sleduje" vaše oči a vykresľuje sa kdekoľvek pozeráte namiesto toho, aby bol staticky umiestnený do stredu obrazovky. Svoj pohľad tak môžete upravovať aj bez pohnutia hlavy.

Sledovanie očí sa bude podľa výrobcu používať ako ovládací prostriedok pomocou interakcie založenej na pohľade. Prakticky by sme ho mohli vidieť v rôznych typoch VR zariadení.

Okrem toho by mohlo poslúžiť aj na vedecké účely a rôzne testovanie zamerané na pohľad, resp. oči účastníkov. HTC Vive Pro Eye bude uvedené na trh v druhom kvartáli 2019.

Zdroj: blog.vive.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu