Honor 10 dostáva na Slovensku Android 9 Pie s EMUI 9

Už koncom roka začali niektorým používateľom chodiť notifikácie o dostupnosti nového softvéru. Update sa šíri vo vlnách, komu zatiaľ na mobil nový Android nedorazil, mal by sa dočkať čoskoro.

Koniec minulého roka vyzeral, akoby sa výrobcovia predháňali vo vydávaní nových verzií firmvéru. Androidu 9 sa dočkali majitelia top modelov Samsungu, Huaweiov radu P, Motoroly One aj niektorých Nokií.

Európou sa koncom decembra začala šíriť aj aktualizácia na Android 9 Pie pre Honor 10. K slovenským zákazníkom prichádza postupne, niektorí už novú verziu nainštalovali, iní stále čakajú. Medzi tých spokojných patrí aj náš čitateľ Vlado, ktorý Honor 10 kupovaný v O2 už aktualizoval a poslal nám screenshoty.

Okrem noviniek Androidu Pie, ktorým sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť, obsahuje inštalačný balík aj najnovšie používateľské prostredie EMUI 9.

Medzi nové funkcie patrí napríklad sekcia Digitálne zdravie, kde nájdete informácie o tom, aký dlhý čas trávite s vybranými aplikáciami, pričom vás telefón upozorní, ak prekročíte nastavený limit. Pribudla aj funkcia HiVision, ktorá umožňuje rozpoznať významné pamiatky či slávne umelecké diela. Stačí zamieriť fotoaparátom smartfónu na objekt a dostanete potrebné informácie.

Pokiaľ vám stále neprišla notifikácia o novej verzii systému, môžete si dostupnosť overiť v Nastaveniach -> Systém -> Aktualizácia softvéru. Inštalačný balík má takmer 4 GB, preto na jeho stiahnutie odporúčame využiť stabilné Wi-Fi pripojenie.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Marián Petrík 07.01.2019 - 10:44

tá aktualizácia prišla aj mne, ale s inštaláciou ešte chvíľu počkám. som zvedavý na skúsenosti tých, čo to už nainštalovali.

Martin Korbíni07.01.2019 - 12:48 Trvalý odkaz

mam ju od 25.12.18 celkom v poho ide všetko ako má

Adam12332107.01.2019 - 21:18 Trvalý odkaz

Dnes prišla. Znižil sa mi hruby vykon o 30%. Otestovane na Antutu,geekbench aj pc mark. Antutu skore 128 000 pred aktualizaciou 200 000

Tomas07.01.2019 - 21:36 Trvalý odkaz

Mozno to len konecne ukazuje realne skore, kedze Huawei (ale ak mnohi pred nim) v benchmarkoch podvadzaju

jonjon08.01.2019 - 10:33 Trvalý odkaz

fry: dobre robis, devinu mam uz dlhsie a mat tu moznost tak beriem naspat poslednu verziu A8. Mozno je to individualne, ale niektore veci zmenili zbytocne.
- zobrazenie otvorenych aplikacii uz nie je pekne prehladne nad sebou/vertikalne ale vedla seba, cize rotujes ako na kolotoci
- nastavit hlasitost zvonenia je uplny pruser
- kontrola pouzivania dat uz nie je logicky v sekcii Wifi internet, ale zasita v potkategorii Aplikacie,
- nemam ani pocit ze by bol uspornejsi k baterke, skor rovnako.

Celá diskusia 11 príspevkov