V Google Mapách pribudla možnosť písania správ

Nová funkcia však nie je určená na chatovanie s priateľmi. V správach môžete kontaktovať firmy, ktorým napíšete cez ich stránku na Googli. Nová funkcie je rozširovaná postupne.

Chatovanie je v dnešnej dobe veľmi populárne. Tento fakt chce najnovšie využiť aj Google vo svojich mapách. Pribudla v nich funkcia Správy. Nie je však určená na chatovanie s priateľmi, ale s firmami. Dáva vám možnosť opýtať sa vybranej spoločnosti na čokoľvek bez toho, aby ste tam museli napríklad telefonovať alebo využívať e-mail.

Novinka fungovala už minulý rok, ale len vo vybraných krajinách. Teraz je dostupná už aj u nás. Spolupracuje s biznis stránkami, ktoré sú v Google prepojené cez firemné profily. Správy nájdete v bočnej ponuke. Vybrané spoločnosti môžete kontaktovať kedykoľvek bez ohľadu na to, kde sa práve nachádzate.

Firmám má komunikáciu uľahčiť nová aplikácia Moja firma na Googli, do ktorej sa zaregistrujú a povolia správy. Sľubuje jednoduché a rýchle používanie v reálnom čase. Správy sú k dispozícii pre OS Android a iOS. Ak sa vám správy v bočnej ponuke ešte nezobrazili, zrejme stačí len aktualizovať aplikáciu Mapy.

Zdroj: Google

Diskusia k článku:

Začať diskusiu