Huawei sa chce stať svetovým lídrom v dodávkach smartfónov

Čínsky výrobca sa pochválil, že zásielky smartfónov za celý rok 2018 presiahli 200 miliónov kusov. Do konca budúceho roka by sa chcel stať lídrom na trhu.

Huawei má za sebou úspešný rok, ktorý mu v závere pokazil iba mediálny boom okolo potenciálnej bezpečnostnej hrozby.

Aj keď zatiaľ k žiadnemu incidentu nedošlo a neexistujú priame dôkazy, že by k reálnemu ohrozeniu už došlo, práve medializované obavy môžu byť príčinou, že to s prebojovaním na vedúcu pozíciu nebude mať take ľahké, ako sa mohlo pred niekoľkými mesiacmi zdať.

V druhom kvartáli 2018 sa stal svetovou dvojkou v dodávkach smartfónov, keď predbehol Apple, ktorý bol dlhé roky druhý. Prvé miesto stále patrí Samsungu. Inak tomu nebolo ani v treťom tohtoročnom kvartáli. Z výsledkov sme videli, že kým Samsungu medziročne dodávky klesli o vyše 13 %, Huawei vzrástol o takmer 33 % a Apple prešľapoval na mieste.

Plány do budúcnosti má Huawei veľké. Po tom, čo tento rok podľa vlastných vyjadrení dodal celkovo viac než 200 miliónov kusov smartfónov (vrátane značky Honor), sa chce stať priekopníkom a lídrom na trhu. Podľa webu venturebeat.com CEO Huawei Richard Yu už v auguste povedal, že by sa spoločnosti mohlo podariť prekonať Samsung do konca roka 2019.

V súčasnej dobe používa smartfóny Huawei viac než 500 miliónov spotrebiteľov vo vyše 170 krajinách po celom svete. V posledných ôsmich rokoch sa dodávky Huawei zvýšili z troch miliónov na spomínaných 200 miliónov kusov.

Pod tohtoročný úspech sa podpísali dobré predaje top modelov radu Mate 20, série P20 a pozitívny ohlas u zákazníkov mal aj Honor 10. Do dvoch mesiacov od uvedenia radu Mate 20, sa predalo už viac než 5 miliónov kusov smartfónov.

Lákadlom pre mladých používateľov má byť model Huawei Nova 4 a Honor View 20, obidva prišli s inovatívnym umiestnením prednej kamery v displeji a ich globálny predaj odštartuje začiatkom roka 2019.

Zdroj: consumer.huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu