Honor Link Turbo: inteligentné prepínanie medzi Wi-Fi a LTE

Nová technológia by mala v spolupráci s umelou inteligenciou rozpoznať, či je vhodnejšie použiť LTE sieť alebo pripojenie na Wi-Fi. Smartfón môže v jednom čase využívať obidva spôsoby aj na viacerých aplikáciách.

Na včerajšom uvedení nového modelu V20 (View 20), prvého smartfónu s otvorom v displeji, ktorý ukrýva prednú kameru, oznámil Honor novú technológiu Link Turbo.

Automaticky dokáže analyzovať používanie smartfónu a podmienky internetového pripojenia. Získané údaje vyhodnotí a dokáže plynulo medzi sieťami Wi-Fi alebo 4G prepínať tak, aby sa zvýšila potrebná rýchlosť a stabilita pripojenia, napríklad pre sťahovanie veľkého súboru.

Obidve siete môžu byť používané v tom istom čase, takže niektoré aplikácie pobežia na 4G, kým na dátovo náročné akcie sa bude využívať bezplatné Wi-Fi. No pokiaľ Link Turbo zaregistruje, že bezdrôtové pripojenie je pomalé a nestabilné, automaticky prepne na rýchlejšie mobilné dáta.

Nová technológia bude vhodná najmä pre používateľov s vysokým objemom predplatených mobilných dát, ktorí nemusia sledovať svoju dátovú spotrebu.

Link Turbo príde spolu s novinkou Honor V20, ktorá bude mať premiéru 26. decembra. Neskôr sa objaví aj v ďalších smartfónoch.

Zdroj: twitter.com/Honorglobal

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 11.12.2018 - 18:29

"wifi a LTE at the same time" mal už Galaxy S5 v roku 2014..

Celá diskusia 1 príspevok