Xiaomi láka na smartfón so 48 Mpix fotoaparátom

Prezident spoločnosti zdieľal na sociálnej sieti Weibo fotografiu, na ktorej je časť neznámeho smartfónu. Upozorňuje na štítok s nápisom 48 Mpix, pričom by sme sa ho mali dočkať v januári.

Čínsky výrobca otvoril nedávno vlastnú divíziu, v ktorej sa chce venovať fotoaparátom a práci na lepšej kvalite obrazu. Vyzerá to tak, že prvé výsledky sa už dostavili. Prezident Xiaomi Lin Bin láka cez sociálnu sieť Weibo na nový, doposiaľ neznámy smartfón. Zverejnil fotografiu, na ktorej je zachytená časť fotoaparátu s označením 48 Mpix.

Príspevok doplnil popisom, že fotoaparát sám nejaký čas testoval, pričom pochválil výsledky a dodal, že ho máme očakávať v januári. Išlo by o mobilný snímač s najvyšším rozlíšením na svete.

Prekonal by tak Nokiu 808 PureView so 41 Mpix aj Huawei Mate 20 Pro so 40 Mpix. 48-megapixelové čipy už dávnejšie predstavili aj Sony a Samsung.

Tento typ snímača využíva technológiu pixel binnnig na zlepšenie kvality obrazu a vysoký počet pixelov umožňuje aj zlepšený digitálny zoom. Na ďalšie a konkrétnejšie informácie o tom, čo čip dokáže a v akom smartfóne príde si ešte počkáme.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

viperman 07.12.2018 - 12:31

v tom telefone bude pouzity senzor 48mpx uz davno predstaveny v lete - SONY IMX586.

Celá diskusia 1 príspevok