Augustové novinky na serveri Fony.sk

Sumár najpodstatnejších zmien Prinášame krátky prehľad o novinkách, ktoré sme pre vás pripravili na našom serveri za posledný mesiac.

RSS verzia

RSS (Really Simple Syndication) je formát pre zber informácií zo spravodajských serverov rôzneho zamerania. Na príjem týchto správ treba mať nainštalovanú tzv. RSS čítačku (RSS reader alebo news aggregator), v ktorom stačí nastaviť server pre príjem správ, v našom prípade http://fony.sk/rss.xml, a časový interval kontroly nových správ. RSS čítačku obsahuje aj nami odporúčaný internetový prehliadač Opera, využiť môžete aj programy RSS Reader, FeedDemon či Awasu.

Vkladanie a vyhľadávanie inzerátov na WAP-e

Začiatkom mesiaca sme umožnili pridávanie inzerátov aj na našich WAP stránkach, neskôr sme pridali aj možnosť vyhľadávania v inzercii (v názve či v jeho texte).

Textová verzia Fony.sk

Na žiadosť čitateľov sme vytvorili textovú verziu Fony.sk, ktorú nájdete na adrese fony.sk/text. Je určená najmä pre čitateľov s pomalším pripojením (GPRS, dial-up). Prosím, pochopte, že reklamné bannery museli byť použité aj v tejto verzii. Vždy pri ich tvorbe kladieme najväčší dôraz na veľkosť (spravidla do 20, výnimočne do 30 kB).

Vyhľadávanie v článkoch

Prednedávnom sme zapracovali na ďalšom výraznom vylepšení, ktorým je vyhľadávanie v článkoch. Využiť k tomu môžete formulár v ľavom stĺpci na našej web stránke. Po zadaní výrazu a potvrdení voľby OK sa ocitnete v samostatnom okne s niekoľkými možnosťami pre vyhľadávanie výrazov. Na kvalite vyhľadávania stále pracujeme, vaše podnety a kritiku očakávame prostredníctvom formulára v sekcii kontakt.

Vyhľadávanie príspevkov vo fóre

Až niekoľko mesiacov po spustení diskusného fóra sa nám podarilo zrealizovať aj vyhľadávanie príspevkov v ňom. Fórum okrem vyhľadávania ponúka množstvo ďalších funkcií, dôležité je poriadne sa rozhliadnuť po jeho webovej verzii.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu