Takto fotí Xiaomi Redmi 6

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Xiaomi Redmi 6 s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

zadný fotoaparát (26 mm ekv.)

12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), video Full HD (30 fps), clona f/2.2, 1.25μm, AF (PDAF)

zadný pomocný fotoaparát

5 Mpix (pre rozostrovanie pozadia)

predný fotoaparát

5 Mpix (4:3) / 4 Mpix (16:9), clona f/2.2, HDR, video Full HD (30 fps)

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Xiaomi Redmi 6.

Krátky komentár:

Fotoaparát môžete rýchlo spustiť dvomi spôsobmi. Klasikou je dvojité stlačenie tlačidla hlasitosti v zhasnutom stave. Ja som však aktivoval rozsvietenie telefónu po zodvihnutí, a podobne ako na iOS som občas spustil fotoaparát odsunutím odomykacej obrazovky do strany.

Prostredie fotoaparátu už dobre poznáme z ostatných zariadení s nadstavbou MIUI 10. Nemám k nemu vážnejšie výhrady, v nastaveniach si zvolíte všetko, čo treba.

Fotografiám cez deň nemám v tejto kategórii veľmi čo vyčítať. Ani večer to nie je tragédia, len sa treba pripraviť na menej spoľahlivé zaostrovanie a slabú čitateľnosť displeja na slnku. Niektorí majitelia sa potešia umelému rozostrovaniu pozadia zadnou aj prednou kamerou.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu