ČSOB SmartPay: bezkontaktné platby mobilom s MasterCard

Už aj zákazníci ČSOB môžu využívať v obchodoch platby mobilom. Potrebujú na to android s NFC, mobilnú aplikáciu a platobnú kartu Mastercard. Visa nie je podporovaná.

Platiť u obchodníka mobilom je jednoduché a relativne bezpečné. Je to to isté, ako by ste použili platobnú kartu. Nemusíte mať pri sebe peňaženku, stačí telefón. Navyše máte v aplikácii prehľadne zobrazené všetky platby u jednotlivých obchodníkov.

Slováci už môžu na bezkontaktné NFC platby využívať napríklad Google Pay, zákazníci Tatra banky majú k dispozícii MobilePay.

Do segmentu bezkontaktných platieb sa pridala aj ČSOB a ponúka digitálnu peňaženku SmartPay. Určená je pre operačný systém Android od verzie 5.1 a zatiaľ je k dispozícii skúšobná beta verzia. Pridať si môžete len kartu od MasterCard.

Po nainštalovaní aplikácie sa zaregistrujete a vytvoríte si mPIN. Medzi bezpečnostnými prvkami nájdete aj použitie snímača odtlačkov, ktorý si treba aktivovať v nastaveniach. Platbu vždy potvrdíte Vaším mPIN-om, na vstup do aplikácie vám stačí použiť skener odtlačkov.

Na využívanie SmartPay potrebujete:

- aktívnu platobnú kartu MasterCard vydanú ČSOB

- aktívnu službu 3D Secure

- mobilné zariadenie s Androidom 5.1 a novším

- mobil s NFC

Platiť mobilom môžete, aj keď nemáte internetové pripojenie. Bez neho sa dá vykonať maximálne desať platieb. Po obnovení pripojenia sa počet možných platieb obnoví na ďalších desať. Jednu platobnú kartu môžete používať aj na viacerých zariadeniach, musíte však zadať rovnaké prihlasovacie údaje.

Aplikáciu ČSOB SmartPay si bezplatne stiahnete z Google Play.

Diskusia k článku:

jarpo 21.11.2018 - 19:21

Takze iba mastercard, hlavne ze rozdavaju samu visu. A kazda platba musi byt potvrdena pinon? Riadne mimo...

martix22.11.2018 - 07:52 Trvalý odkaz

..mňa by teda zaujímal,o prečo majú na propagačnom pozadí aplikácie foto platby iphonom, keď je podpora iba pre android os. A teda dúfam, že ostrá verzia príde aj s podporou pre VISA karty.

Celá diskusia 2 príspevky