Dilema: Samsung Galaxy A7 (2018) vs. Honor View 10

Lucia sa rozhoduje medzi dvoma smartfómi, ktoré v obchodoch delí 100 eur. V tomto prípade sa podľa nás za USB-C, silnejšiu batériu a vyšší výkon oplatí priplatiť.

Ak si ani vy neviete dať rady pri výbere nového mobilu a máte dvoch favoritov, nezdráhajte sa nám napísať. Kontaktovať nás môžete e-mailom na redakcia@fony.sk, do predmetu správy napíšte "Dilema". Z redakčnej pošty každý týždeň vyberieme najzaujímavejšiu otázku, ktorej sa budeme venovať formou takéhoto článku.

Túto možnosť využila aj Lucia: "Dobrý deň, veľmi sa mi páčia vaše recenzie, preto by som vás chcela požiadať o radu. Plánujem kúpu nového telefónu a do finálneho výberu sa dostali Samsung Galaxy A7 a Honor View 10. Medzi nimi sa už neviem rozhodnúť. Vopred ďakujem za vaše postrehy."

Oba smartfóny ponúknu nový Android 8 Oreo doplnený grafickou nadstavbou výrobcu. Medzi Samsung Experience a EMUI si konečný verdikt vyhlásiť netrúfame. Každému totiž vyhovuje niečo iné. Bonusovým bodom by mohlo byť napríklad to, či má Lucia s niektorou z nich skúsenosti.

Výrobcovia sa tentokrát vyhli čoraz populárnejším, no na androidoch trochu zbytočným výrezom. Ponúknu zhodne veľké 6-palcové displej s Full HD+ rozlíšením. Honor by sme preferovali kvôli praktickej čítačke odtlačkov prstov aj hardvérovému tlačidlu Domov. Výhodou môže byť tiež IPS displej, teoreticky odolnejší voči vypaľovaniu.

Aj hardvérová výbava modelu Honor View 10 je na tom výrazne lepšie. Rýchlejší procesor Kirin 970 nájdeme tiež v top modeli Huawei P20 Pro. Na našom trhu je vo View 10-tke doplnený 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB vnútorným úložiskom.

Samsung Galaxy A7 má len Exynos 7885, 4 GB RAM a polovičné 64 GB úložisko, no na druhej strane bude výrazne lacnejší. V obchodoch zaňho dáte iba 349 eur. Honor stojí v tých overených o stovku viac, až 449 eur.

Výhodou Honoru bude silnejšia 3750 mAh batéria a infračervený vysielač pre ovládanie televízora alebo inej domácej techniky. Samsung zas dostal samostatné sloty pre dve SIM karty aj tretie políčko pre pamäťovú kartu. Jeho akumulátor sa ale hrdí iba 3300 mAh kapacitou, takže výdrž na jedno nabitie bude kratšia.

Samsung Galaxy A7 láka trojicou fotoaparátov vzadu. Ten hlavný má až 24-megapixelové rozlíšenie a druhý širokouhlý síce len 8 Mpix, no ponúkne 120° uhol záberu, čo vám umožní fotografovať z inej perspektívy a vyhrať sa s kompozíciou.

Na smartfónoch od LG si širokouhlý objektív nevieme vynachváliť. Spomínaných 120° je však možno už príliš veľký extrém. A7-čku v redakcii práve testujeme a na takýchto záberoch sa nám často zdá deformácia príliš veľká. Častejšie tak zrejme využijete doplnkový 5 Mpix čip pre softvérové rozostrovanie pozadia - bokeh efekt. Luciu by mohol zaujímať ešte 24 Mpix predný fotoaparát pre autoportréty.

Honor 10 View má duálny 16 Mpix farebný + 20 Mpix čiernobiely snímač pre lepšie výsledky večer a v noci, no vpredu je len 13 Mpix fotoaparát. Telefón sme si priblížili v článku 10 rozdielov medzi Huawei P20 a Honor View 10.

Z tejto dvojice by sme si teda vybrali Honor View 10, no je pravda, že bude o 100 eur drahší. Ak chce Lucia ušetriť, môže siahnuť aj po Samsungu Galaxy A7 (2018). Okrem nižšej cenovky nás ale zaujal iba širokouhlým fotoaparátom. Má dokonca starší microUSB konektor pre nabíjanie.

Všetky podobné články nájdete po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Nightmare 18.11.2018 - 13:59

Honor 10 View urcite

marek123418.11.2018 - 15:08 Trvalý odkaz

Honor, Samsung ma nezmyselnú neprehľadnú nadstavbu a neverím v dlhú podporu A - čkovej rady. Nad Samsungom by som nikdy nerozmýšlal okrem rady S9 a S9plus, ostatné J a Ačko rady sú nahraditeľné napr. lepšími a lacnejšími Xiaomi. Choď radšej do Pocophone, Mi8, Mi A2, prípadne A2 lite.

Tomas18.11.2018 - 16:04 Trvalý odkaz

No, kedykolvek by som bral radsej nadstavbu Samsungu ako Honoru/Huaweiu, urcite nie je neprehladna a mnoho z jej funkcii je uzitocnych a tie co nie su, ti nikto nekaze pouzivat. EMUI je stale taky divny mix smiesnej nadstavby Androidu a iOS.
Ale aj tak by som radsej bral ten Honor. Ackova rada 2018 je biedna.

Karol18.11.2018 - 22:54 Trvalý odkaz

Radšej zober Honor. Ten Samsung nič moc

Celá diskusia 7 príspevkov