Hra: Prší

Recenzia Java hry Veľmi jednoduchá, ale pritom chytľavá bezplatná kartová hra.

Lock in Glass vám prostredníctvom Redboss.sk prináša vynikajúcu bezplatnú hru, ktorá je u nás nazývaná aj ako Farár alebo Faraón. Pravidlá sú jednoduché, a dokonca ich nenájdete ani v samotnej hre. Hrajú vždy 4 hráči. Nastavíte, či budete hrať proti trom virtuálnym, alebo určíte viacero manuálnych hráčov.

V hre je niekoľko dôležitých elementov: 4 hráči na začiatku so 4 kartami, dve kopy, na jednu sa hádže a z druhej si beriete kartu, ak nemáte čo hodiť.

Na guľovú osmu môžete položiť osmu alebo akúkoľvek inú guľovú kartu. Ak hráč pred vami hodí sedmu, beriete si z kopy 2 karty (podľa počtu sediem na sebe sa počet "lízaných" kariet násobí) alebo ju prebijete ďalšou. Eso zastaví nasledujúceho hráča. Niektoré pravidlá sa môžu od vami používaných trocha líšiť, ale hra vás na nesprávny krok vždy upozorní.

Pri hre používate joystick alebo alfanumerické tlačidlá. Tlačidlom 0 hru ukončíte, tlačidlom 4 prepínate akcie (hodiť kartu, brať z kopy, stáť jedno kolo).

Bol som milo prekvapený touto bezplatnou hrou. Mal som naozaj pocit, že hrám so 4 ľuďmi. Oproti reálnej hre je tu niekoľko rozdielov:

- len veľmi komplikovane ustriehnete, aké karty vyhodil a drží v ruke hráč za vami,

- nemôžete sa pozerať protihráčom do rúk. :-)

Ak máte radi kartové hry, môžete začať práve touto. Ide o Java aplikáciu, takže nie je problém ju nahrať do väčšiny mobilov.

FREE DOWNLOAD možný na wap.redboss.sk v kategórii Spoločenské hry. Hra je veľká 33,5 kB.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 24.08.2005 - 01:18

Filipo: tak na tomto telefone po klikniti na odkaz stahnout pise: neznamy format :|

anonymous05.09.2005 - 01:08 Trvalý odkaz

a: ani mne to nejde :-) co uz, hra zadarmo, ktora nejde.dakujem..

anonymous25.01.2008 - 17:25 Trvalý odkaz

Hugo: Je to super, až na to, že to nejde stáhnout!!!!

anonymous16.08.2008 - 01:33 Trvalý odkaz

Up-7: Ta hra je super ale škoda že to nejde stiahnu?!!!

Celá diskusia 8 príspevkov