Asus ROG Phone prichádza na Slovensko

Onedlho sa v slovenských obchodoch začne predávať herný smartfón s pretaktovaným 2,96 GHz Snapdragonom 845, 6'' natiahnutým Full HD+ displejom, 8 GB RAM, duálnym fotoaparátom, stereo reproduktormi a 4000 mAh batériou.

Po takmer pol roku od uvedenia nadupaného androidu ROG Phone odštartuje na Slovensku jeho predaj. Stihnete ho tak pripísať na zoznam vianočných želaní.

Už na prvý pohľad zaujme dravým dizajnom a zadná stena so svietacim logom odkazuje, komu je tento model určený - náruživým hráčom mobilných hier. Zodpovedá tomu aj hardvérová výbava a umiestnenie USB-C v bočnej stene.

Je to kvôli pripojeniu káblov počas používania zariadenia na šírku, aby nezavadzali. Nechýbajú stereo reproduktory s kvalitným zvukom, na pripojenie slúchadiel poslúži 3,5 mm jack.

Konštrukcia je odolná voči ošplechnutiu vodou a má špeciálne otvory, ktoré majú pomôcť vetraním udržať telefón pri správnej teplote aj počas hrania graficky náročných hier. Keď to nebude stačiť, dá sa pripojiť prídavný chladič AeroActive Cooler.

O dostatočný výkon sa postará čipset Snapdragon 845 pretaktovaný až na 2,96 GHz spolu s 8 GB operačnou pamäťou RAM. AMOLED displej so 6-palcovou uhlopriečkou a pomerom strán 18:9 podporuje HDR, a chráni ho odolné sklo Gorilla Glass šiestej generácie.

Duálny fotoaparát tvorí hlavný 12 Mpix a širokouhlý 8 Mpix snímač. Potrebnú energiu dodáva zariadeniu 4000 mAh batéria. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Asus ROG Phone je zatiaľ vo vybraných obchodoch dostupný na predobjednávky, štart predaja sa očakáva 22. novembra. Odporúčaná cena je stanovená na 899 eur. K dispozícii bude aj samostatne predávané príslušenstvo - rôzne dokovacie stanice a ovládacie konzoly.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu