Samsung odhalil ohybný Infinity Flex displej a rozhranie One UI

Vývojárska konferencia Samsungu ukázala budúcnosť hlasového asistenta Bixby, platformy internetu vecí SmartThings, ohybný displej a nové používateľské rozhranie One UI.

Tohtoročná Samsung Developer Conference (SDC) je zameraná na umelú inteligenciu, Internet vecí a nové možnosti, ktoré používateľom prinesie ohybný displej v mobilnom zariadení.

Inteligentný asistent Bixby bol zo začiatku určený na komunikáciu s telefónom pomocou hlasu, teraz ho Samsung vyvíja ako inteligentnú platformu, ktorá bude podporovať rôzne produkty a služby. Aby mohli vývojári jednoduchšie prispôsobovať služby, ktoré Bixby poskytuje, Samsung predstavil vývojárske štúdio Bixby Developer Studio.

Výrobca zároveň plánuje pridať v nasledujúcich mesiacoch päť nových jazykov vrátane britskej angličtiny, francúzštiny, nemčiny, taliančiny a španielčiny.

Pre platformu SmartThings uvoľnil Samsung nové balíky nástrojov. Vývojári môžu platformu využiť na stavbu a spúšťanie nových produktov, a taktiež jednoducho integrovať zariadenia Zigbee a Z-Wave.

Súčasťou prezentácie bolo uvedenie nového rozhrania s názvom One UI, ktoré umiestňuje najrelevantnejší obsah do spodnej polovice obrazovky, čo je podľa Samsungu prirodzenejšie a pohodlnejšie pre držanie zariadenia jednou rukou.

Medzi očakávané novinky patrí Infinity Flex Display. Spolu s One UI umožní smartfón s flexibilným displejom používateľom robiť veci, ktoré s obyčajným mobilom nie sú možné. Budú mať podľa výrobcu to najlepšie z obidvoch svetov: kompaktný smartfón, ktorý je možné rozbaliť a väčší displej využiť pre multitasking a sledovanie obsahu.

Pri používaní aplikácií je možné rozbalením prístroja hladko prejsť z menšieho na väčší displej a súčasne môžu na väčšom displeji vďaka funkcii Multi-Active Window používať tri aktívne aplikácie.

V zloženom stave budete mať prístup k vonkajšiemu displeju, po otvorení sa rozsvieti hlavný displej, na ktorom si môžete nechať zobraziť informácie z aplikácie otvorenej na menšej (predchádzajúcej) obrazovke. Pokiaľ vám napríklad niekto pošle link so svojou polohou a otvoria sa vám Google mapy, po rozložení skladacieho displeja sa mapa automaticky rozbalí aj na väčšej obrazovke.

Pretože displej Infinity Flex predstavuje platformu budúcej generácie, Samsung vyzval vývojárov na spoluprácu, aby sa využil potenciál novej formy na maximum.

Kedy príde smartfón s ohybným displejom na trh, sme sa zatiaľ nedozvedeli. Možno ho uvidíme na januárovej výstave CES 2019.

Prvým komerčne dostupným smartfónom s ohybným displejom je Royole FlexPai, o ktorom sme vám priniesli informácie už pred týždňom v článku Royole FlexPai: smartfón s ohýbateľným 7,8'' displejom.

Doplnené 8. 11.

Špecifikácie displejov:

- vonkajší displej (Cover Display) 4,58'', HD+ 840 x 1960 b., 420 ppi

- vnútorný displej (Main Display): 7,3'', QXGA+ 1536 x 2152 b., 420 ppi.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok