Nokia X2-02

ZÁKLADNÉ INFO o dual SIM low-mid-ende Hudobný dual SIM mobil s QVGA displejom, 2 Mpix fotoaparátom, Bluetooth, MP3 prehrávačom, podporou microSD kariet, FM rádiom s funkciou nahrávania a vstavanou anténou.

Základné parametre:

konštrukcia: klasická,

OS: vlastný, Dual SIM S40

procesor: ???

frekvencie: GSM 900 / 1800 MHz,

rozmery: 113 x 50 x 15 mm,

hmotnosť: 71 gramov (zistená: ???),

displej: TFT, 240 x 320 b., ??? farieb, uhlopriečka 2,2'' (56 mm),

fotoaparát: 2 Mpix, nahrávanie videí,

predná kamera: nie

pamäť: ??? ROM + microSD karta (do 32 GB),

správy: SMS, MMS, e-mail,

globálny prenos dát: GPRS, EDGE,

lokálny prenos dát: Bluetooth 2.1, microUSB,

hudba: MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, FM rádio s nahrávaním,

ostatné: Java, hry, prehliadač Nokia, Facebook a Twitter klient, Nokia Store,

batéria: Li-Ion 1 020 mAh

výdrž: do 10 h hovoru / do 443 h pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: približne 72 eur / Q1 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, LED blesk, UMTS, HSPA, Wi-Fi, GPS, HDMI, minimalizácia aplikácií, multitaskung,

Softvérová verzia testovaného telefónu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: mobil, batéria BL-5C, nabíjačka AC-3, stereo slúchadlá WH-102, dokumenty,

Nokia zaradila do svojho portfólia mobilných telefónov nižšej kategórie hudobný model s podporou dvoch SIM kariet a softvérom Easy Swap Dual SIM. Nokia X2-02 sa dizajnom, okrem spodnej časti s reproduktorom, podobá na staršieho súrodenca Nokiu X1-01, no ponúka väčší displej s vyšším rozlíšením, fotoaparát i prístup na internet.

Novinka dostala plastové telo klasickej konštrukcie a 2,2-palcový displej s rozlíšením 240 x 320 bodov. Medzi displejom a alfanumerickou klávesnicou nájdeme ovládacie štvorsmerové tlačidlo a štyri klávesy. Zadná strana patrí silnému reproduktoru a šošovke 2-megapixelového fotoaparátu bez LED blesku. Na pravom boku sú tlačidlá ovládania hlasitosti a slot na SIM karty, vľavo je tlačidlo pre ovládanie MP3 prehrávača a slot pamäťovej microSD karty. Spodná strana ostala prázdna, do hornej umiestnil výrobca vypínač, microUSB konektor a 3,5 mm jack.

Vo výbave nájdeme FM rádio so vstavanou anténou, takže pre počúvanie rádia nepotrebujete zapojiť slúchadlá, poteší možnosť nahrávania skladieb priamo z rádia. Hudobnými klávesami na tele prístroja môžete ovládaž MP3 prehrávač. Svoje skladby uložíte na pamäťovú kartu s kapacitou až 32 GB.

SIM karty sa dajú meniť aj bez nutnosti vypnúť telefón. Vstavaná aplikácia SIM Manager umožní spracovať údaje až o piatich SIM kartách, tie si môžete pre jednoduchší prehľad aj pomenovať. Medzi aplikáciami nehýbajú klienti sociálnych sietí Facebook a Twitter, prístup do obchodu Nokia Store ani prehliadač Nokia, ktorý vďaka kompresii prehliadaných stránok až o 90 % šetrí mobilné dáta.

Nokia X2-02 by mala byť globálne dostupná v prvom kvartáli 2012 v piatich farbách: tmavé striebro, jasno červená, oranžová, fialová a Ocean Blue ze cenu okolo 72 eur.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 02.12.2011 - 15:50

Nekupujte tento MT, SW nevie rozlisit meno volajuceho ulozeneho v pamati MT. Ak mate volajuceho ulozeneho s medzinarodnou predvolbou (+4219xx) a operator ho v sieti routuje do telefonu bez medzinarodnej predvolby 09xx (v SR napr. T-Mobile), MT nezobrazi meno volajuceho. Rovnaky problem je, ak volajuceho mate ulozeneho v pamati MT bez medzinarodnej predvolby (t.j. 09xx) a operator ho v sieti routuje do telefonu s medzinarodou predvolbou +4219xx (v SR napr. Orange, O2), MT nezobrazi meno volajuceho. Takze ak Vam vola niekto znami, netusite, kto to je, lebo MT zobrazi len tc a nie meno kontaktu. O.i. som tuto vadu uz 3krat reklamoval a v SR aj CR oficialnom servise. Tipkovia ani nedokazu identifikovat zavadu (zakazdym zasielaju vyjadrenie typu "zavada sa neprejavila"). A dalej sa s Vami ani nebavia. Je to uplna katastrofa, lebo telefon je nepouzitelny v praxi a mozete ho vyhodit do kosa.

anonymous02.12.2011 - 16:17 Trvalý odkaz

K: Takze na slovensku okolo 100eur.

anonymous02.12.2011 - 16:46 Trvalý odkaz

DJ Pepe: Ako to ze nema 1Ghz procesor??

anonymous03.12.2011 - 19:04 Trvalý odkaz

warmo: čo takto konečne dualsim +wifi+čisto dotyk

Celá diskusia 9 príspevkov