Nokia 6.1 dostáva aktualizáciu na Android 9 Pie

Po Nokii 7 Plus sa dočkali majitelia ďalšieho modelu z portfólia HMD Global. Android 9 Pie prichádza s novinkami v oblasti umelej inteligencie a strojového učenia, a prináša väčšie možnosti prispôsobenia prostredia.

Nokia 6.1 je zaradená do programu Android One, takže získava aj prístup k funkcii App Actions. Tá napomáha rýchlejšiemu používaniu telefónu predpovedaním ďalšieho kroku a zobrazením odporúčanej akcie.

Súčasťou aktualizácie je zlepšená výdrž batérie vďaka funkcii Adaptive battery, ktorá využíva hĺbkové učenie na analýzu využitia kapacity batérie u najdôležitejších aplikácií.

Medzi ďalšie kľúčové funkcie Androidu 9 Pie patrí:

- Slices - identifikuje relevantné dáta obľúbených aplikácií, aby boli ľahšie dostupné, keď je to najviac potrebné

- Adaptive brightness - automaticky prispôsobuje jas displeja podľa naučených zvyklostí používateľa

- New System navigation - prináša jedno domáce tlačidlo zaisťujúce inteligentné predikcie a odporúčania (treba povoliť v nastaveniach)

Novinkám v Andoide Pie sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť. Podrobnú recenziu smartfónu si môžete prečítať v článku Nokia 6.1 - čistá, ale spomalená.

Podľa konzorcia HMD Global, ktoré stojí za značkou Nokia, sa novej verzie Pie dočkajú všetci majitelia doteraz vydaných smartfónov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 02.11.2018 - 15:25

Lenka radsej pomenej pis a ziadne cechyzmi :D

Lenka Ivančíková02.11.2018 - 16:38 Trvalý odkaz

mozem sa opytat, kde tam mam cechyzmus? lebo to naozaj neviem najst. :)

Knoxville02.11.2018 - 17:55 Trvalý odkaz

Zvyklosť je podla mojho skromneho nazoru cechizmus...

Celá diskusia 14 príspevkov