Alcatel 1T 10 na Slovensku

Na Slovensku sa začal predávať stoeurový desaťpalcový tablet s HD displejom, odolnosťou voči ošplechnutiu vodou a 4000 mAh batériou. Dostupný je aj s prídavnou hardvérovou klávesnicou.

Alcatel 1T 10 poslúži nenáročnému používateľovi alebo aj deťom ako náhrada za notebook pri písaní dlhých textov. Poteší certifikáciou IP52, tekže mu neuškodí ani náhodné ošplechnutie vodou. Na ponáranie do vody ale zabudnite.

Tablet ponúka 10,1-palcový TFT displej s HD rozlíšením 1280 x 800 bodov, štvorjadrový procesor s taktom 1,3 GHz, 16 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami do veľkosti 128 GB, ale len 1 GB operačnú pamäť RAM. Podľa našich skúseností je na komfortné používanie android zariadení minimum 2 GB kapacita RAM.

Vďaka operačnému systému v špeciálnej verzii Android Oreo Go by nemala byť 1 GB RAM problém. Systém je totiž prispôsobený nízkej kapacite pamätí. Aplikácie zaberajú v telefóne výrazne menej miesta než pri bežnej verzii a sú optimalizované pre používanie s málo výkonným hardvérom.

Výrobca upozorňuje na špeciálni Detský režim, ktorý môžu rodičia prispôsobiť podľa potrieb. Určia, aký obsah budú mať deti k dispozícii či ako dlho môžu tablet používať. Nechýba Eye Care, ktorý filtruje modré svetlo a znižuje únavu očí. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v tradičnom základnom infe.

Alcatel 1T 10 si v slovenských obchodoch kúpite samostatne za 109,99 eur alebo spolu s odnímateľnou Bluetooth klávesnicou, ktorá poslúži aj ako kryt displeja. Cena súpravy je 129,99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu