Plán aktualizácií Sony na Adndroid 9. Rad Xperia XZ2 je prvý

Sony pripravuje aktualzáciu novej verzie Androidu Pie pre deväť zariadení. Výrobca na svojom blogu zverejnil predbežný plán aj názvy modelov.

Čakaniu majiteľov Xperií XZ2 a XZ2 Compact na Android 9.0 Pie je koniec. Od minulého týždňa sa postupne šíri nová verzia, dorazila aj na Slovensko. Potvrdil nám to náš čitateľ, od ktorého máme screenshot.

V priebehu niekoľkých dní, konkrétne od 26. októbra, budú nasledovať Xperia XZ1, XZ1 Compact a XZ Premium. Tohtoročný top model Xperia XZ2 Premium príde na rad 7. novembra, trojica Xperia XA2, XA2 Ultra a XA2 Plus budú musieť počkať do 4. marca.

Či sa dočkajú aj majitelia ďalších Xperií zatiaľ nie je isté, o prípadných zmenách bude výrobca informovať na svojom blogu. Dostupnosť aktualizácie si môžete overiť aj na stránke support.sonymobile.com/.

Inštalačný balíček pre Xperiu XZ2 má veľkosť vyše 1 GB, odporúčame vám na jeho stiahnutie použiť Wi-Fi pripojenie.

Novinkám, ktoré pripravovaná platforma prinesie, sme sa venovali v článku Android P: ovládanie gestami, umelá inteligencia a jednoduchosť.

Koho zaujíma priebeh procesu prípravy aktualizácie, nemal by vynechať článok Sony vysvetľuje, prečo musíme čakať na aktualizácie Androidu tak dlho.

Zdroj: blogs.sonymobile.com

Diskusia k článku:

viperman 24.10.2018 - 18:22

ja mam už tiez od vcera rana.

TAMARA24.10.2018 - 19:13 Trvalý odkaz

a nevie sa kedy bude mat huawei android P ?? napriklad p 20 lite?

lukas8725.10.2018 - 08:46 Trvalý odkaz

Ja mam od minuleho tyzdna na xz2 compact ale velmi ma to nenadchlo...

viperman25.10.2018 - 14:41 Trvalý odkaz

mne prijde ten telefon miestami rychlejsi, inac tam moc rozdiely nevidim (ale to uz dlhsie s kazdou verziou androidu) alebo nepouzivam tie "vychytavky" :)

Celá diskusia 4 príspevky