Honor 8X prichádza na Slovensko

Honor oficiálne na náš trh uviedol cenovo dostupný 6,5-palcový android s natiahnutým Full HD+ displejom, duálnym 20 Mpix fotoaparátom a 3750 mAh batériou. Predávať sa bude aj vo výtaznej červenej farbe.

Honor 8X je prvým telefónom značky Honor, ktorý bol celému regiónu predstavený v Prahe. Má elegantnú sklenenú konštrukciu spevnenú kovovým rámom a pýši sa veľkým natiahnutým 6,5" displejom s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2340 bodov. Výrez v jeho hornej časti sa dá softvérovo odstrániť.

Treba pamätať na to, že v notifikačnej lište nikdy neuvidíte toľko ikon ako na obrazovke bez výrezu. V nastavenich displeja sa nachádza položka Inteligentné rozlíšenie. Pri jej zapnutí sa kvôli šetreniu batérie pri nízkej úrovni nabitia automaticky zníži Full HD+ rozlíšenie na HD+.

Operačný systém Android beží vo verzii 8.1 Oreo spolu s používateľským prostredím EMUI 8.2., ktoré obsahuje doplnkové funkcie a pridáva možnosti nastavení. V novinke pracuje čipset Kirin 710 doplnený o technológiu GPU Turbo, ktorá má pomáhať udržať dostatočný výkon aj pri hraní graficky náročných hier. Mnohých určite poteší, že Honor 8X má tri samostatné sloty, ide tak o plnohodnotný dual SIM. Naraz môžete mať vložené dve nano SIM a jednu microSD kartu.

Zadný duálny fotoaparát tvorí hlavný 20 Mpix snímač s clonovým číslom f/1.8 a pomocný s 2 Mpix rozlíšením, ktorý poslúži na tzv. bokeh efekt, teda rozmazanie pozadia. Videá zhotoví maximálne vo Full HD, rovnako ako predná 16 Mpix kamera so svetelnosťou f/2.0. Honor nápisom na zadnej strane upozorňuje na podporu umelej inteligencie, ktorá podľa snímanej scény zvolí niektorý z vhodných režimov pre čo najlepší výsledok. Kompletné špecifikácie si môžete prečítať v základnom infe.

Honor 8X bude k dispozícii v troch farebných prevedeniach. Elegantne čiernu a sýto modrú farbu doplní tentokrát aj výrazná červená. Predvávať sa bude v dvoch pamäťových verziách, a to v 64 GB za 279 eur a 128 GB za 309 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

TAMARA 12.10.2018 - 23:42

a je to tu ..moj tip bol okolo 250 ..

Celá diskusia 1 príspevok