Orange: Sony Xperia XZ3 a CAT S61 v akciovej ponuke

V ponuke dotovaných zariadení pribudli dva zaujímavé smartfóny vyššej triedy. Šesťpalcový top model od Sony a 5,2-palcový odolný android s integrovanou termokamerou FLIR.

Sony Xperia XZ3 si požičala dizajn, natiahnutý displej bez výrezu, výkonný čipset aj 19 Mpix fotoaparát od svojho predchodcu XZ2.

Novinka však dostala vynovený softvér s podporou umelej inteligencie, prednej kamere narástlo rozlíšenie z 5 Mpix na 13 Mpix, a clonové číslo kleslo na f/1.9. Nechýba portrétový režim s bokeh efektom.

Sklenená konštrukcia je veľmi šmykľavá a zachytávajú sa na nej odtlačky, riešením môže byť zakúpenie vhodného puzdra. Novinkou je funkcia Side Sense. Dvojitým ťuknutím na pravú alebo ľavú hranu telefónu sa zobrazí menu s vybranými aplikáciami a rýchlym prístupom k základným nastaveniam. Čítačka odtlačkov sa nachádza vzadu a na jej nízke umiestnenie si treba zvyknúť.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí 6'' QHD+ displej, Snapdragon 845, 4 GB RAM, 64 GB úložisko a 3300 mAh batéria s rýchlym nabíjaním. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Čierna Sony Xperia XZ3 zatiaľ nie je v Orangei reálne dostupná, naskladnenie saočakáva na budúci týždeň. Cena k najvyššiemu paušálu začína na sume 380 eur, v hotovosti by ste u operátora zaplatili 790 eur. Môžete využiť aj nákup na splátky bez navýšenia.

CAT S61 mal svoju premiéru na tohtoročnej barcelonskej výstave MWC. Oproti predchodcovi prináša viaceré vylepšenia. Patrí medzi ne väčší, 5,2'' displej s Full HD rozlíšením, vyššia kapacita pamätí a silnejšia 4500 mAh batéria.

Špecialitou smartfónu je termokamera FLIR, ktorá teraz umožňuje vyšší kontrast obrazu a väčší teplotný rozsah od -20 do 400 stupňov Celzia. Zlepšilo sa aj rozlíšenie, ktoré prešlo z VGA na HD (1280 x 720 bodov).

CAT S61 obsahuje snímač kvality vzduchu, ktorý upozorňuje na vysokú úroveň znečisťujúcich látok v ovzduší (napr. prchavé organické zlúčeniny, apod.) vo svojom pracovnom prostredí. Laserový merač vzdialenosti dokáže merať vzdialenosti medzi bodmi až do 10 metrov, potom vypočítať plochu a prepínať medzi metrickými a imperiálnymi meraniami.

Telefón spĺňa aj certifikáciu IP68 a MIL 810G. Je odolný voči prachu, vibráciám, soli, nárazom a zvládne ponorenie do hĺbky 3 metrov po dobu jednej hodiny. Okrem toho sa nebojí opakovaných pádov z výšky 1,8 metra.

V našom základnom infe nájdete všetky podrobné informácie o hardvérovej výbave.

Ani CAT S61 si v Orangei zatiaľ reálne nekúpite. Keď príde na sklad a do predajní, cena k paušálu Go 65 € bude 520 eur, plná cena je stanovená na 930 eur.

Zdroj: orange.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu