Honor 8X naživo

Už onedlho sa v slovenských obchodoch objaví 6,5-palcový dual SIM android s natiahnutým Full HD+ displejom, štýlovým dizajnom v sýtych farbách a duálnym 20 Mpix fotoaparátom.

Na novinárskom stretnutí so zástupcami spoločnosti Honor pre Českú a Slovenskú republiku sme mali možnosť pozrieť si naživo dve farebné verzie novinky, ktorá bude o dva týždne oficiálne uvedená na náš trh.

Kompletné špecifikácie si môžete prečítať v základnom infe. Predávať sa budú dve pamäťové verzie: 4 GB operačná pamäť RAM bude párovaná buď so 64 GB alebo 128 GB úložiskom.

Mnohých určite poteší, že Honor 8X má tri samostatné sloty, ide tak o plnohodnotný dual SIM. Naraz môžete mať vložené dve nano SIM a jednu microSD kartu.

Nástupca minuloročného Honoru 7X prináša vynovený dizajn s lesklou úpravou zadnej steny, väčší displej, nový procesor, vylepšené fotoaparáty s podporou umelej inteligencie a vyššiu kapacitu batérie.

Hladká lesklá stena je efektná, no pre istejšiu manipuláciu v ruke a pevnejšie prichytenie na hladkom povrchu odporúčame použiť puzdro. Telefón je určený menej náročným zákazníkom, ktorí hľadajú elegantný smartfón s dostatočnou výbavou za dostupnú cenu. To im Honor 8X môže ponúknuť. Na podrobnú recenziu, ktorá by odhalila prípadné nedostatky vo výkone, si ešte budeme musieť pár týždňov počkať, no pohľad na parametre napovedá, že Honor 8X bude v cenovej kategórii okolo tristo eur dôstojným konkurentom pre ostatné modely.

V novinke beží nový čipset Kirin 710 doplnený o technológiu GPU Turbo, ktorá má pomáhať udržať dostatočný výkon aj pri hraní graficky náročných hier. Veľký 6,5-palcový natiahnutý displej s Full HD+ rozlíšením 1080 x 2340 bodov je predurčený na sledovanie videí a prezeranie webu.

Výrez v jeho hornej časti sa dá softvérovo odstrániť. Treba pamätať na to, že v notifikačnej lište nikdy neuvidíte toľko ikon ako na bežnom displeji bez výrezu. V nastavenich displeja sa nachádza položka Inteligentné rozlíšenie. Pri jej zapnutí sa kvôli šetreniu batérie pri nízkej úrovni nabitia automaticky zníži Full HD+ rozlíšenie na HD+.

Operačný systém Android beží vo verzii 8.1 Oreo spolu s používateľským prostredím EMUI 8.2., ktoré obsahuje doplnkové funkcie a pridáva možnosti nastavení. Napríklad navigačné softvérové tlačidlá môžete skryť a namiesto nich používať len jedno navigačné tlačidlo, ktoré použitím gest zastúpi všetky tri. Na výber je aj "plávajúci" navigačný dock.

Zadný duálny fotoaparát tvorí hlavný 20 Mpix snímač s clonovým číslom f/1.8 a pomocný s 2 Mpix rozlíšením, ktorý poslúži na tzv. bokeh efekt, teda rozmazanie pozadia. Videá nahráva maximálne vo Full HD, rovnako ako predná 16 Mpix kamera so svetelnosťou f/2.0.

Honor nápisom na zadnej strane upozorňuje na podporu umelej inteligencie, ktorá podľa snímanej scény zvolí niektorý z vhodných režimov pre čo najlepší výsledok. Pri pohľade na dolnú stranu zamrzí použitie microUSB konektora. V strednej triede by sme v dnešnej dobe už automaticky očakávali nový štandard USB-C.

Honor 8X sa bude na Slovensku predávať v troch farbách - sýtej červenej a modrej a konzervatívnej čiernej. Cena bude upresnená po uvedení na náš trh, ktoré je naplánované na 11. októbra.

Diskusia k článku:

TAMARA 02.11.2018 - 07:55

ahojte ..budete recenzovat tento telefon ?? ci uz textovo alebo vo forme videa ?? :-)

Celá diskusia 1 príspevok