Samsung umožní na Note 9 vypnúť Bixby tlačidlo

Nemecké zastúpenie výrobcu prezradilo, že na vypnutí tlačidla už pracuje. Novinka príde na Galaxy Note 9 zrejme formou aktualizácie do konca septembra.

Bixby je hlasový asistent od Samsungu, ktorý prišiel spolu s top modelmi Galaxy S8. Jeho problémom bola dostupnosť, ktorú výrobca obmedzil na niekoľko trhov. Podpora sa neskôr rozšírila o viac než 200 krajín vrátane Slovenska.

Bixby však naďalej funguje iba v angličtine a kórejčine. Pre tých, ktorí tieto jazyky neovládajú, sa tak stáva zbytočným. Navyše stačí pri bežnej manipulácii s telefónom nedopatrením stlačiť tlačidlo a spustí sa Bixby. Otravné.

Na rovnaký problém sa sťažovali už majitelia minuloročných top modelov Galaxy S8, Galaxy S8+ a Note 8. Samsung vtedy problém vyriešil aktualizáciou, kedy umožnil inteligentného asistenta vypnúť priamo na jeho obrazovke.

Pri Galaxy Note 9 svoju chybu s aktivačným tlačidlom zopakoval a ponuka vypnúť tlačidlo chýba. Nemecké zastúpenie výrobcu však na Twitteri už potvrdilo, že na náprave pracuje a má byť dostupná do konca septembra.

Mnohých by potešila aj možnosť premapovania tlačidla, teda stlačeniu priradiť spustenie inej funkcie. Oficiálnou cestou to stále nie je možné ani u starších top modelov. Môžete však využiť aplikácie tretích strán, medzi ktoré patrí napríklad bezplatná bxActions - Bixby Button Remapper, ktorú sme vyskúšali.

Zdroj: Samsung Deutschland

Diskusia k článku:

Začať diskusiu