OnePlus 6 vo všetkých farbách

Krátky pohľad na všetky farebné verzie OnePlus 6 vám prezradí, že za konkrétnou farbou sa môže ukrývať aj rozdielna veľkosť úložiska či dostupnosť na trhu.

V recenzii OnePlus 5 som začal s netradičnou misiou - zabezpečiť vám pohľad na všetky farby daného telefónu. V tomto trende som pokračoval aj pri OnePlus 5T, kde ste okrem bežnej čiernej verzie mohli vidieť aj dve limitované - bielu a červenú.

Po predstavení OnePlus 6 som sa rozhodol v tomto trende pokračovať, a tak vám s radosťou predstavujem všetky farebné verzie OnePlus 6: Midnight Black, Mirror Black, Silk White, Red a Marvel Avengers Limited Edition.

Každá z farieb je niečím unikátna a zaujímavá. Pozor si treba dať aj na veľkosť úložiska či dostupnosť. Poďme si jednotlivé farby porovnať.

Základným delením môže byť delenie na lesklú a matnú zadnú stranu. Mirror Black, Red a Avengers edíciu sú lesklé, Midnight Black a Silk White zase matné. Matný povrch sa menej šmýka a hlavne nezachytáva odtlačky ako lesklé verzie.

Najhoršia je v tomto ohľade Mirror Black verzia na ktorú sa stačí krivo pozrieť a už je celá špinavá. Červená je z lesklých povrchov v tomto ohľade najlepšia.

Matný povrch docielil výrobca brúsením a mikronarušením povrchu skla. Je to naozaj netradičný výrobný postup a na dotyk zaujímavý zážitok. Osobne matným verziám fandím viac ako lesklým.

Midnight Black a Red majú ešte ďalšiu zvláštnosť a to S, ktoré je viditeľné len pod istým uhlom. Avengers edícia má zase zadnú stranu v štýle karbónových vlákien so zlatým logom Avengers a OnePlus. Ešte viditeľnejší je ale zlatý Alert Slider. Tak najrýchlejšie rozoznáte túto verziu od ostatných.

Silk White je okrem matnej zadnej strany zvláštna aj vo farbe rámu a ostatných prvkov. Sú medené, no pod iným dopadom svetla strieborné. Je to naozaj netradičná kombinácia. Červená verzia má lem fotoaparátu, čítačky odtlačkov aj logo výrobcu v striebornej farbe. Na Avengers je zvláštne to, že pri náklone telefónu sa zlaté logá dokážu úplne stratiť na čiernom podklade.

Rozdiely medzi jednotlivými verziami sú aj vo veľkosti úložiska:

- Mirror Black 6/64 GB alebo 8/128 GB

- Red 8/128 GB

- Silk White 8/128 GB

- Midnight Black 8/128 GB alebo 8/256 GB

- Marvel Avengers Limited Edition 8/256 GB

Mirror Black a Midnight Black sú bežne dostupné farby. Silk White je limitovaná, no zjavne nie až tak ako minulý rok Sandstone White. V oficiálnom obchode je stále dostupná. To neplatí o Red, ktorá je aktuálne vypredaná a ťažko povedať, či bude ešte naskladnená. Najexkluzívnejšia je Avengers edícia, ktorá sa u nás vôbec nepredávala. Dostupná bola zrejme len v Indii, podobne ako Star Wars edícia OnePlus 5T. Ja som ju kúpil z Číny z Gearbest.com.

Táto verzia je špeciálna aj v súťaži, ktorú výrobca usporiadal. V balení je jedna zo šiestich plakiet so znakom jednej z hlavných postáv filmu. Prvý, ktorí zozbiera všetkých 6 rôznych plakiet vyhrá zájazd do Dubaja na 5 nocí. Výhercov bolo nakoniec 5 a všetci sú z Indie.

Na jednotlivé farebné verzie sa môžete pozrieť aj v Richardovom videu. Kompletnú recenziu sme vám priniesli v článku OnePlus 6 - výkon má prednosť.

Dajte nám v komentároch vedieť, ktorá farba sa vám páči najviac a či chcete takýto exkluzívny obsah vidieť aj v budúcnosti.

Diskusia k článku:

Peter 23.08.2018 - 14:32

Aj tak skoro kazdy Oneplus skonci v puzdre, kvoli hrubke alebo klzkej zadnej strane. A spredu su rovnake. Sam mam mirror black.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.08.2018 - 15:59 Trvalý odkaz

mne sa paci mirror black a aj mam mirror black :) ale tiez v puzdre tak na tom asi az tak nezalezi

Peter23.08.2018 - 17:44 Trvalý odkaz

Ved to, stejne skonci v puzdre, takze je uplne jedno aka je farba.

Celá diskusia 3 príspevky