Fitbit Charge 3: inteligentný náramok s týždňovou výdržou

Nová generácia inteligentného fitnes náramka ponúka vodeodolné hliníkové puzdro, tradičné funkcie, sedemdňovú výdrž na jedno nabitie a dotykový displej.

Pre tých, čo uprednostňujú športové kompaktnejšie náramky pred inteligentnými hodinkami, uviedol Fitbit ďalšiu generáciu náramkov Charge.

Telo Fitbit Charge 3 je vyrobené z leteckej zliatiny hliníka a krycieho skla Gorilla Glass 3, ktoré sa stará o zvýšenú ochranu displeja. Dotykový displej je takmer o 40 % väčší a s vyšším jasom než u predchádzajúceho modelu. Ponúka intuitívnejšie ovládanie a ľahký prístup k najdôležitejším informáciám.

Základné parametre:

Hliníkové telo, dotykový OLED displej, vymeniteľný remienok, výdrž na batériu až 7 dní, doba nabíjania 2 hodiny, Bluetooth 4.0, NFC (iba špeciálna edícia), 3-osí akcelerometer, vibračný motorček, snímač tepu srdca, SpO2 sensor, zvýšená odolnosť voči vode, kompatibilita s Androidom a iOS.

S náramkom sa môžete sprchovať, vystaviť ho dažďu, bazénu alebo pokojne aj oceánu. Čas plávania môžete sledovať v reálnom čase priamo na zápästí vo Swim Mode, alebo si odplávanú vzdialenosť a bazény zaznamenané pomocou technológie SmartTrack pozriete v aplikácii Fitbit.

Displej s vysokým kontrastom zobrazuje informácie v odtieňoch šedej s novými hravými animáciami a grafikou. Náramok vás cez deň povzbudzuje k dosiahnutiu zvolených cieľov. Výrobca vylepšil svoju 24/7 PurePulse technológiu pre meranie srdcového rytmu. Namerané údaje počas cvičenia by tak mali byť presnejšie, najmä spálené kalórie a kľudový srdcový tep.

Fitbit bol prvou značkou vyrábajúcou wearables, ktorá ponúkla monitorovanie spánku a vybudovala jednu z najväčších databáz spánku počas uplynulých siedmich rokov s viac než 7,5 miliardami monitorovaných nocí. Fitbit tiež predstavil monitorovanie spánkových fáz a spánkových odporúčaní založených na pulze, čo používateľom umožnilo viac porozumieť kvalite spánku. Monitoring spánku samozrejme nechýba ani v nových Charge 3.

Na výber je z vyše 15 režimov pre cvičenie, medzi ktoré patrí cyklistika, plávanie, beh, vzpieranie a jóga. Možno si nastaviť ciele pre spálené kalórie, vzdialenosť alebo trvanie cvičenia a sledovať štatistiky a pokrok v reálnom čase.

Vďaka pripojeniu k GPS telefónu možno sledovať čas a ubehnutú vzdialenosť v reálnom čase priamo na displeji zariadenia. Dostupná je tiež funkcia Run Detect, ktorá automaticky začne, preruší alebo zastaví monitorovanie behu. Náramok dokáže monitorovať aj ženské zdravie, pričom všetko potrebné si ženy môžu zaznačiť v aplikácii Fitbit.

Na trh príde aj verzia s NFC čipom Fitbit Charge 3 Special Edition pre bezkontaktné platby cez Fitbit Pay. Tie k dnešnému dňu podporuje viac než 100 finančných inštitúcií v 16 krajinách. Náramok je kompatibilný so všetkými zariadenami s operačným systémom Android a iOS, v blízkej budúcnosti tiež so systémom Windows.

Fitbit Charge 3 bude dostupný od októbra 2018 za odporúčanú cenu 149,95 eur špeciálna edícia s NFC má cenovku 169,95 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Miloň Micko 22.08.2018 - 12:37

Ceny niektorych fitnes naramkov mi pridu fakt ustrelene..

Celá diskusia 1 príspevok