Priesvitný kryt na Xiaomi Mi 8 Explorer Edition nezobrazuje skutočnosť

Nový čínsky top model fanúšikov zaujal nielen špičkovými parametrami. V špeciálnej Explorer Edícii ponúka priesvitný zadný kryt, cez ktorý vidno hardvérové komponenty. Teraz sa však potvrdilo, že to je tak trochu inak.

Kompletné informácie o novej vlajkovej lodi Xiaomi Mi 8 sme vám priniesli koncom mája. Telefón zaujal špičkovou výbavou, medzi ktorú patrí Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB RAM, úložisko s kapacitou až 256 GB, širokouhlý 12 Mpix fotoaparát či natiahnutý 6,2'' Full HD+ displej. Samotný dizajn pripomína iPhone X, no Xiaomi pridalo ešte špeciálnu edíciu, ktorá zaujme zadným krytom.

Výrobca tvrdil, že pod ním môžeme vidieť skutočné hardvérové komponenty, pričom najviac pozornosti púta procesor Snapdragon. Ihneď po uvedení novinky sa ale objavili špekulácie, že ide len o nálepku a to, na čo sa pozeráme, nie je reálne usporiadanie komponentov v telefóne.

Teraz sa na YouTube objavilo video, na ktorom autor Xiaomi Mi 8 v Explorer Edícii rozoberá a potvrdzuje, že výrobca pod priehľadný kryt umiestnil nálepku s nereálnymi komponentmi. Tie skutočné totiž vyzerajú úplne inak a nájdete ich až pod spomínanou nálepkou (štvrtá minúta videa).

Že to ide aj bez zavádzania zákazníkov ukázalo HTC, ktoré ako prvé prišlo s priesvitným zadným krytom pri modeli U12+. Vzadu na ňom, narozdiel od Xiaomi, vidíme realitu.

Zdroj: YouTube

Diskusia k článku:

jarpo 08.08.2018 - 17:12

Tak ten procesor bez chladenia... Myslim ze bolo hned jasne, ze to bude podvrh :-)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy08.08.2018 - 17:18 Trvalý odkaz

Stale to hovorím :) cinan klame aj tam kde sa to dá lahko overiť... Nechcem si ani predstaviť, ako klame na veciach čo sa realne overit nedajú

Tomas08.08.2018 - 20:35 Trvalý odkaz

Cakal niekto nieco ine? Moze mat Xiaomi predaje ake chce, stale bude hrat len 2. ligu. Okopirovat a oklamat...

Kubo10203009.08.2018 - 00:05 Trvalý odkaz

Hlavne nechápem, kto schvaľuje tie modely. Za posledný pol rok vydali snáď 15 telefónov a väčšina z nich nemá žiadne opodstatenie, resp. sú len veľmi malé rozdiely medzi nimi. Ten ich posledný počin s Pocophone vyzerá taktiež veľmi divne

Nightmare09.08.2018 - 00:49 Trvalý odkaz

Oxy nic proti ani neobhajujem ping pongacov ale ty musis mat ich strasne v zuboch :D ci to este prameni ako dodzubali Moto?

Celá diskusia 11 príspevkov