Nokia 5.1 na Slovensku

Na slovenský trh prichádza ďalší nástupca minuloročných modelov značky Nokia. Za dvesto eur získate 5,1'' smartfón s čistým Androidom, hliníkovou konštrukciou, natiahnutým Full HD+ displejom a 16 Mpix fotoaparátom.

Nokia 5.1 je vyrobená z matného hliníka, takže zadná stena nebude lapačom odtlačkov. Lákadlom Nokií je nielen dostupná cenovka, ktorá sa pri novinke drží tesne pod úrovňou dvesto eur, ale aj čistý Android. Novinka je zaradená do programu Android One, takže majitelia smartfónu majú po dobu dvoch rokov zaručené pravidelné aktualizácie priamo od Googlu.

Na 5,5-palcovom displeji s pomerom strán 18:9 nájdeme Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2160 bodov. Telefón poháňa osemjadrový procesor MediaTek Helio P18 s taktom 2,0 GHz doplnený 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom. Túto konfiguráciu pamätí na Androide považujeme v redakcii na základe vlastných skúseností za minimum. Čítačku odtlačkov nájdeme na zadnej strane a vďaka NFC sa dá telefón použiť aj na bezkontaktné platby.

Fotografie a Full HD videá zhotovíte zadným 16 Mpix fotoaparátom s PDAF zaostrovaním a dvojtónovým LED bleskom, predná 8 Mpix kamera ponúka 85° záber, čo oceníte pri snímaní skupinových fotografií. V článku Základné info: Nokia 5.1 nájdete všetky parametre aj živé fotografie.

Nokia 5.1 bude dostupná v modrom a neskôr aj čiernom farebnom prevedení za odporúčanú cenu 199 eur. Atraktívny medený odtieň sa u nás zatiaľ oficiálne predávať nebude.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu