Xiaomi prezradilo špecifikácie i vzhľad novinky Mi Max 3

Deň pred oficiáonym uvedením ukončil výrobca všetky špekulácie o hardvérovej výbave pripravovaného modelu. Zverejnené obrázky potvrdili to, čo mnohí očakávali.

Xiaomi sa vybralo inou cestou než napríklad Samsung či Apple, ktorí sa do posledného dňa k chystaným novinkám nevyjadrujú. Na svojej webovej stránke a sociálnej sieti Weibo postupne odkrýva všetko dôležité. Zajtra sa tak dozvieme už len odporúčanú cenovku, aj keď zo zverejnených informácií už vieme, že nebude vyššia než 1999 čínskych juanov.

Ako sme už avizovali pred ppár dňami, Xiaomi Mi Max 3 dostane čipset Snapdragon 636 a obidve pamäte v dvoch kapacitách. Buď v kombinácii 4 GB RAM a 64 GB úložiska a vyšší model ponúkne 6 GB RAM a 128 GB vnútornú pamäť. Displej s 6,9-palcovou uhlopriečkou a pomerom strán 18:9 má Full HD+ rozlíšenie 1080 x 2160 bodov.

Potvrdilo sa rozlíšenie duálneho fotoaparátu, ktorý tvorí dvojica 12 Mpix a 5 Mpix snímačov. Zadná i predná 8 Mpix kamera sa pýši dnes tak populárnou podporou umelej inteligencie.

Čítačka odtlačkov bude vzadu a na odomknutie telefónu budete môcť využiť aj funkciu rozpoznávania tváre. Poteší 5500 mAh batéria s rýchlym nabíjaním Quick Charge 3.0, nová verzia Bluetooth 5.0 a Android 8.1 Oreo, nad ktorým pobeží nová verzia používateľskej nadstavby MIUI.

Cena nebola kompletne odhalená, no 1_99 CNY znamená, že nebude vyššia než 1999 čínskych juanov. Oficiálne uvedenie je naplánované na 19. júla, zajtra tak na našom webe pribudne základné info s kompletnými informáciami.

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu