Microsoft Surface Go

Desaťpalcový tablet s HD displejom, OS Windows 10 S Mode, až 8 GB RAM, 128 GB SSD, stereo reproduktormi a podporou dotykového pera.

Základné parametre:

OS: Windows 10 S Mode

chipset: Intel Pentium Gold Processor 4415Y

grafický procesor: Intel HD Graphics 615

frekvencie: nepodporuje

rozmery: 245 x 175 x 8,3 mm

hmotnosť: 522 gramov

displej: 10'' (254 mm), IPS, 1800 x 1200, pomer 2:3, Gorilla Glass 3, 217 ppi

zadný fotoaparát: 8 Mpix, video Full HD, AF

predný fotoaparát: 5 Mpix, video Full HD

pamäť: 64 / 128 GB SSD + 4 / 8 GB RAM + microSD

globálny prenos dát: 2G, 3G, 4G / LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.1, Wi-Fi, USB-C, USB OTG

ostatné: stereo repro, audio jack, Surface Connector

batéria: ??? mAh, výmena v servise

Neobsahuje/nepodporuje: slot pre SIM, NFC, GPS, FM rádio (RDS, RT), čítačka odtlačkov, informačná dióda, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť: od 445 eur / august 2018

Zaujímavé odkazy:

Microsoft Surface Pro 2017: 12,3'' displej, až 1 TB SSD a LTE modul (25. 5. 2017)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Microsoft oficiálne uviedol ďalšieho zástupcu radu Surface. Očakávaná novinka má najnižšiu cenovku z portfólia tabletov. Cieli na bežného používateľa a ponúka základnú výbavu. Konektivitou neohúri. K dispozícii bude zatiaľ iba Wi-Fi verzia, model s LTE by mal prísť neskôr. Medzi špecifikáciami výrobca neuvádza ani NFC či GPS, USB-C konektor je tu iba jeden.

Výhodou je variabilná konštrukcia s integrovaným stojanom, dokúpiť sa bude dať plnohodnotná Bluetooth klávesnica s touchpadom, ktorá poslúži aj ako ochrana displeja, farebne zladenú myš a dotykové pero. Obrazovka s pomerom strán 2:3 a rozlíšením 1800 x 1200 bodov pokrýva odolné sklíčko Gorilla Glass tretej generácie.

Operačný systém Windows 10 v režime S pracuje iba s aplikáciami stiahnutými z Microsoft Store. Prechod na štandardnú verziu systému by mal byť bezplatný. Surface Go sa bude predávať v dvoch konfiguráciách. V kombinácii 4 GB RAM a 64 GB SSD úložisko, drahší model ponúkne 8 GB operačnú pamäť a 128 GB SSD priestor. Na tele tabletu nájdeme aj slot pre microSD kartu.

Fotografie a Full HD videá zhotovíte zadným 8 Mpix fotoaparátom alebo prednou 5 Mpix kamerou. Tá poslúži aj na rozpoznávanie tváre pomocou funkcie Windows Hello. Pri prezeraní videá alebo počúvaní hudby oceníte 2 W stereo reproduktory. Kapacitu batérie výrobca neprezradil, upozorňuje však na deväťhodinovú výdrž na jedno nabitie.

Microsoft Surface Go je na vybraných trhoch zatiaľ dostupný na predobjednávky, štart predaja je v Európe naplánovaný na koniec augusta. Cena na rakúskom webe začína na sume 449,99 eur, za 8 GB verziu so 128 GB úložiskom zaplatíte 599,99 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu