Apple vydal betu iOS 12.0, obsahuje grafy používania a zoskupené notifikácie

Novinky v iOS 12 si môžete vyskúšať už teraz. Podmienkou je zaregistrovanie vášho zariadenia do testovacieho programu Apple.

Nová verzia operačného systému iOS 12 sa má na verejnosť dostať až na jeseň, no pre nedočkavcov Apple pripravil beta verziu, ktorú si môže stiahnuť už teraz každý majiteľ iPhonu 5S, iPadu Air, iPodu Touch 6. generácie a novších.

Pre prístup do programu označeného ako public beta nepotrebujete platený vývojársky účet, do svojho zariadenia si však budete musieť stiahnuť špeciálny aktualizačný profil. Najľahšie tak spravíte cez Safari v iPhone alebo iPade vyplnením vášho Apple ID na stránke beta.apple.com. Profil nainštalujte, nechajte iPhone alebo iPad reštartovať a následne by sa vám mala aktualizácia na iOS 12 automaticky ponúknuť v Nastaveniach, karte Všeobecné -> Aktualizácia systému.

Ak ste si už v minulosti nainštalovali beta verzie iOS 11 (poslednou je 11.4.1 beta 4), pre iOS 12 budete potrebovať nový aktualizačný profil z beta.apple.com. Starší musíte pred jeho inštaláciou vymazať.

Aktualizácia na beta verziu iOS 12 pre iPhone 7 Plus má 2,45 GB. Apple pred inštaláciou odporúča dôkladné zálohovanie cez iTunes, respektíve iCloud pre prípad, že by ste sa chceli vrátiť ku staršej tzv. stable verzii.

Zmenám v systéme sme sa venovali v článku iOS 12 má byť rýchlejší a prinesie množstvo noviniek. Medzi najočakávanejšie má patriť až dvojnásobné zrýchlenie otvárania aplikácií, zoskupovanie notifikácií na uzamykacej obrazovke a zobrazovanie podrobných grafov s dĺžkou používania nainštalovaného softvéru. Vďaka nim možno zistíte, že Facebook, Instagram alebo YouTube používate pekných pár hodín každý deň.

Prístup k nim si teda budete môcť zablokovať. Podobné obmedzenia môžu spravovať tiež rodičia na iPhonoch a iPadoch svojich detí, prípadne im vyhradiť čas na učenie či spánok.

Do beta verzií môžu jednotlivé novinky pribúdať postupne. Ak teda v iOS 12.0 Public Beta 1 niektorú z funkcií nenájdete, vyčkajte na ďalšie aktualizácie.

Objaviť sa môžu aj nečakané chyby, my sme spozorovali nepríjemne silnú vibráciu pri každom odomykaní iPhonu odtlačkom prsta, namiesto doteraz známeho krátkeho ťuknutia potvrdzujúceho dotyk na senzor čítačky odtlačkov Touch ID.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu