Samsung Galaxy S10 údajne dostane zabezpečenie novej generácie

Nová vlajková loď má podľa najnovších špekulácií prísť o skener dúhovky. Namiesto toho chce ponúknuť pokročilé 3D skenovanie tváre. Fungovalo by na podobnom princípe ako v iPhone X. Okrem toho máme očakávať aj čítačku odtlačkov v displeji.

Oficiálne predstavenie nového top modelu, ktorý doplní rad Galaxy S, príde zrejme až budúci rok. Už teraz však prichádzajú nové špekulácie a úniky, ktoré postupne zaplavujú internet. Najnovšie informácie hovoria, že Samsung Galaxy S10 dostane zabezpečenie novej generácie. Výrobca vraj chce dať zbohom skeneru dúhovky a namiesto toho už dlhší čas pracuje na pokročilom 3D skenovaní tváre.

Išlo by o podobnú technológiu, akú predstavil Apple spolu s iPhonom X. Ten ukázal, že 3D skenovanie funguje spoľahlivejšie a snímač dúhovky by sa tak stal nepotrebným. Galaxy S10 má byť zároveň prvým smartfónom spoločnosti, ktorý ponúkne čítačku odtlačkov prstov integrovanú priamo do displeja. Samsung má na nej pracovať už dlhší čas a očakávala sa už pri Galaxy S9. Jej implementácia však nevyšla podľa plánov a výrobca ju vraj vynechá aj v pripravovanom Galaxy Note 9.

V prípade hardvérovej výbavy sa u novej S-desiatky očakáva použitie nového čipsetu Exynos 9820 alebo Snapdragon 855. Narásť by mala aj pamäť RAM a čakať máme tradičné dve veľkosti, teda klasickú a plus verziu.

Niektoré dohady hovoria o prítomnosti sekundárneho displeja na zadnej strane telefónu. Súvisia s novým patentom Samsungu. Išlo by o niečo podobné, ako sme mohli vidieť napríklad v telefónoch Meizu Pro 7 či YotaPhone 3. Na oficiálne informácie od výrobcu si však ešte počkáme.

Zdroj: phonearena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu