Za mimozáručnú výmenu batérie v iPhone môžete získať 60 eur

Majiteľom iPhonov 6 a novších, ktorí v minulom roku zaplatili v autorizovanom servise za mimozáručnú výmenu batérie, preplatí Apple 60 eur.

Koncom minulého roka sa internetom šírila na Apple vlna kritiky, keď výrobca potvrdil, že znižovanie výkonu pri starších iPhonoch je naozaj úmyselné a oficiálne sa zákazníkom za to ospravedlnil. Starnutie batérií je podľa neho zložitý proces a poprel špekulácie, že účelom spomalovania bola motivácia ku kúpe novšieho modelu. Cieľom bolo zvýšiť ich výdrž.

Apple v reakcii na kritiku spustil pár dní pred koncom roka program, ktorý umožnil zákazníkom s iPhonom 6 a novším nechať si vymeniť batériu a získať ju za zníženú cenu. Výmenný program sa týka aj Slovenska, téme sme sa venovali v tomto článku.

Tým, ktorí si batériu nechali vymeniť skôr, ponúka možnosť získať 60 eur späť. Nárok na kredit majú zákazníci, ktorí od 1. januára 2017 do 28. decembra 2017 zaplatili za mimozáručnú výmenu batérie iPhonu 6 alebo novšieho zariadenia. Okrem toho musela výmena prebehnúť v autorizovanom servise. Peniaze dostanú zákazníci prevodom na bankový účet alebo sa im pripíše na kreditnú kartu, ktorou zaplatili za výmenu batérie.

Apple bude do 27. júla 2018 kontaktovať zákazníkov spĺňajúcich podmienky a poskytne im pokyny na získanie kreditu. Ak tento e-mail nedostanete ani do 1. augusta 2018, ale myslíte si, že na základe vyššie uvedených podmienok máte na kredit nárok, kontaktujte Apple do 31. decembra 2018. je pravdepodobné, že budete potrebovať doklad o servisnom zákroku vykonanom v autorizovanom servisnom stredisku spoločnosti Apple.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu