Apple vydal aktualizáciu iOS 11.4

Nová verzia operačného systému pre iPhony a iPady obsahuje nielen opravy zistených chýb, ale aj vylepšenia a nové funkcie. Hlavné zmeny sa týkajú podpory AirPlay 2 a Správ v iCloude.

Medzi hlavné novinky iOS 11.4 patrí súbežné ozvučenie viacerých miestností cez AirPlay 2, podpora pre stereo páry HomePodov a Správy v iCloude.

Reproduktory podporujúce AirPlay 2 teraz môžete ovládať z Ovládacieho centra a zamknutej plochy alebo prostredníctvom Siri. Z dvoch HomePodov môžete vytvoriť pár, ktoré automaticky zistia svoju polohu v miestnosti a podľa toho vyvážia zvuk.

Správy v iCloude pomôžu uvoľniť miesto v zariadení uložením správ, fotografií a ďalších príloh v cloudovej službe Applu. Čokoľvek ale vymažete na jednom zariadení, automaticky zmizne aj z ďalších, na ktorých ste prihlásení pod rovnakým účtom.

V zozname vylepšení nájdeme opravu problému v Safari s prihlásením sa k účtom a prístupom k súborom v Gmaile a Google Docs, vyriešilo sa zobrazovanie konverzácií v nesprávnom poradí v aplikácii Správy, a má byť opravený problém so synchronizáciou dát v aplikácii Zdravie.

Kompletné informácie o vylepšeniach a opravách nájdete na stránke support.apple.com. Veľkosť inštalačného balíčka je rôzna podľa použitého zariadenia, pre iPad 10.5 Pro má 263 MB. Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru.

Diskusia k článku:

Tomáš 30.05.2018 - 19:30

vaham či inštalovať, v tejto verzii vraj ma byť niečo s portom pre nabijanie a ked ho týžden nepripojim ku počitaču tak sa zablokuje a prepne do režimu v ktorom bude fungovať iba nabijanie na nič ine, je to pravda ?

Tomas30.05.2018 - 19:58 Trvalý odkaz

To znie ako dobra hlupost, ktoru by ani Apple nespravil

Tomáš30.05.2018 - 20:03 Trvalý odkaz

čital som to na jednom webe nedavam tu link ale skopirujem članok c§elkom tomu nerozumiem preto sa radšej pytam :)
"Nová verzia iOS 11, aktuálne dostupná ako beta verzia, zrejme nepoteší policajné zložky a každého, kto sa chce dostať do zamknutého iPhonu.

Apple totiž v iOS 11.4 implementoval nové opatrenie, ktoré kompletne zablokuje USB prístup k zariadeniu po siedmich dňoch neaktivity. Znamená to, že ak sa iPhone, alebo iPad viac než týždeň neodomkne, Lightning port sa prepne do čisto napájacieho módu a ignorovať bude akékoľvek USB pripojenie k počítaču.

Ide o priamu odpoveď na nedávno medializované nástroje ako napríklad odblokovací box GrayKey, ktorý začali vo veľkom nakupovať policajné zložky. Aj keď takéto nástroje dokážu uľahčiť vyšetrovanie zločinov, prístup k ním má ktokoľvek, kto je ochotný zaplatiť ich pomerne vysokú predajnú cenu. GrayKey funguje na princípe hrubej sily, ktorá cez USB pripojenie skúša rôzne kombinácie číselných kódov.

Tomas30.05.2018 - 21:07 Trvalý odkaz

Z toho clanku som to pochopil tak, ze ak telefon nechas tyzden na stole, bez toho, aby si ho odomkol, tak lighting port sa "zamkne" a bude sluzit len na nabijanie. Nemusis ho pripojit z pocitacu, staci len odomkut aspon raz za tyden, aby sa to nestalo, co by nemal byt problem, kedze telefon pouzivas kazdy den. Aj aj keby sa to stalo, myslim, ze sa lighting port opat aktivuje po odomknuti telefonu. Takze veselo updatuj.

Tomáš30.05.2018 - 21:32 Trvalý odkaz

aha až teraz ked som si to prečital dalši krat som to pochopil, dik

Celá diskusia 8 príspevkov