Nokia X6 sa dostane aj na globálny trh

Novinka firmy HMD Global bola pred pár dňami uvedená na čínskom trhu a nebolo isté, či sa bude predávať aj v ostatných krajinách. Anketa na Twitteri rozhodla.

Produktový šéf HMD Global Juho Sarvikas zverejnil deň po uvedení Nokie X6 na svojom Twitter účte anketu, v ktorej sa mali ľudia vyjadriť, či sa má čerstvá novinka dostať aj na ďalšie trhy. Podľa očakávania odpovedala drvivá väčšina z necelých 9-tisíc hlasujúcich jasne. Aktuálne je pre rozšírenie predaja 92 % respondentov.

Nokia X6 je cenovo dostupný android s natiahnutým 5,8-palcovým Full HD+ displejom, osemjadrovým procesorom Snapdragon 636 a čistým operačným systémom Android 8.0 Oreo. Dostupná bude v dvoch pamäťových verziách, v kombinácii 4 GB RAM a 32 GB úložiska, vybavenejší model dostane 6 GB operačnú pamäť a 64 GB vnútorný priestor.

Novinka prináša aj 16 Mpix duálny fotoaparát s algoritmom umelej inteligencie, ktorá dokáže navrhnúť ten správny režim pre vydarené fotografie. Predná 16 Mpix kamera osloví fanúšikov selfie. Na odomykanie telefónu poslúži nielen čítačka odtlačkov umiestnená na zadnej strane, ale aj funkcia rozpoznávania tváre. Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe.

Nokia X6 je na čínskom trhu dostupná od dnešného dňa, kedy sa predaj rozšíri na ďalšie trhy, nie je zatiaľ známe. Na výber sú tri fabry: čierna, biela a tavomodrá

Zdroj: twitter.com/sarvikas

Diskusia k článku:

Začať diskusiu