Nokia 1 na Slovensku

Najlacnejší zástupca z portfólia značky Nokia sa dostáva na pulty slovenských predajní. V kompaktnej novinke so 4,5'' displejom beží operačný systém Android Go.

Nokia 1 mala svoju premiéru na tohtoročnej výstave MWC v Barcelone. Ide o najmenší, najlacnejší a najslabšie vybavený model výrobcu, určený pre nenáročných zákazníkov. Vhodný je napríklad pre dieťa alebo ako záložný telefón, ktorý si zoberiete všade tam, kde sa nechcete strachovať o svoj drahší primárny mobil.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí štvorjadrový procesor MediaTek MT6737M, 1 GB operačná pamäť RAM a 8 GB úložisko. Android beží v špeciálnej verzii Go určenej práve pre zariadenia so slabou hardvérovou výbavou.

Obsahuje aplikácie prispôsobené nízkej kapacite pamätí, takže by mali zaberať oveľa menej miesta než bežné verzie. Ihneď po vybalení má telefón 2-krát viac úložného priestoru, než by tomu bolo s verziou Android Nougat.

Tým pádom by sa používateľ nemal stretávať s hláškou o nedostatku úložiska pri pokuse o aktualizáciu niektorej z nich tak, ako sa to stáva práve pri smartfónoch s 8 GB pamäťou. Pre komfortné používanie preto v redakcii odporúčame kupovať androidy s minimálnou konfiguráciou 2 GB RAM a 16 GB úložiska.

Výhodou Nokie 1 sú kompaktné rozmery a nízka hmotnosť. IPS displej má len 4,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 480 x 854 bodov. Pod odnímateľným zadným krytom, sa nachádza vyberateľná 2150 mAh batéria. Predávať sa budú samostatné polykarbonátové kryty Xpress-on v rôznych farbách, vzhľad telefónu sa tak bude dať jednoducho personalizovať. Kompletné špecifikácie sa dočítate v základnom infe.

Nokia 1 je v slovenských obchodoch dostupná vo farbách Warm Red a Dark Blue za odporúčanú cenu 99 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu