Takto fotí Alcatel 5 (5086D)

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Alcatel 5 (5086D) s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 12 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), (interpolované na 16 Mpix), 1/2.8'', f/2.2, AF, Full HD video (30 fps), LED blesk

Predný fotoaparát: 13 Mpix (4:3) / 9 Mpix (16:9), f/2.0 + 5 Mpix, 120°, f/2.4, Full HD video (30 fps), LED blesk

Širokouhlý predný fotoaparát: 5 Mpix (4:3) / 3 Mpix (16:9), 120°, f/2.4, LED blesk, len na statické zábery

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Alcatel 5 (5086D).

Krátky komentár:

Za dvesto eur celkom milé prekvapenie. Ani večerné zábery nie sú úplná bieda. Chýba mi tu rýchle spustenie dvojitým stlačením vypínača alebo hlasitosti nadol, no rieši to nápad Alcatelu - priradenie rýchleho spustenia vybranej funkcie (v tomto prípade Fotoaparátu) priloženiu príslušného odtlačku prsta. Ukazovákom tak mobil iba odomknem, prostredníkom aj odomknem, aj spustím fotoaparát.

Prostredie sa mi pozdáva. Navyše, keď mobil držím len v pravej ruke, stačí palcom potiahnuť zhora nadol a skratky v ľavej bočnej lište sa presunú doprava.

Zaujímavosťou je druhý predný fotoaparát s mimoriadne krátkou ohniskovou vzdialenosťou. Škoda, že sníma len 5 Mpix snímky s pomerm strán 4:3, resp. 3 Mpix s pomerom 16:9. Zaslúžil by si viac. A zaujímavosťou je, že pri širokouhlom fotoaparáte neodokážete prepnúť na zadnú kameru. Najprv sa musíte vrátiť do automatického režimu predného fotoaparátu.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu