Huawei globálne sprístupnil svoj obchod s aplikáciami

Má názov AppGallery a ponúka päť kariet. Veľa aplikácií je zameraných na ázijsky trh, ale nájdete medzi nimi aj bežné a známe aplikácie ako Facebook či Instagram.

Koncom minulého roka sme vás informovali o tom, že Huawei digitálny obchod s aplikáciami čoskoro prekročí hranice Číny a rozšíri svoju podporu aj do Európy.

Podobný vlastný obchod s aplikáciami má dlhší čas napríklad Samsung (Galaxy Apps) alebo Sony (Xperia Lounge), kde nájdete rôzne ponuky aplikácií, súťaže, ponuky filmov, hudby a podobne. Obchod od Huawei prichádza do Európy až dnes. Má názov AppGallery a je k dispozícii na stiahnutie pre všetkých majiteľov Huawei smartfónov.

Ponúka päť hlavných kariet. Nájdete v nich vybrané aplikácie, kategórie, správcu, najlepšie aplikácie a kartu, kde sú všetky používateľské nastavenia a predvoľby aplikácií. Keďže je Huawei najväčším výrobcom smartfónov v Číne, väčšina aplikácií je zameraných na ázijský trh. Nájdete tu však aj bežné aplikácie ako Facebook, Snapchat, Instagram či Youtube, ktoré ste si už pravdepodobne stiahli z Google Play.

Huawei si od AppGallery sľubuje posilnenie svojho európskeho postavenia. Chce priniesť nový systém odporúčaných aplikácií, a na základe popularity u európskych používateľov bude ponúkať tie najlepšie. Ponuku doplnia aj Huawei témy.

Ak si chcete AppGallery nainštalovať, je nutné, aby ste povolili inštaláciu aplikácií tretích strán v nastaveniach vášho telefónu. Potom prejdite na adresu wap2.hispace.hicloud.com, ktorá spustí sťahovanie automaticky. V prípade nových modelov P20 a P20 Pro bude AppGallery už vopred nainštalovaná. Môžete si ju aj kompletne odinštalovať alebo zakázať v nastaveniach. Aplikácie, ktoré ste si cez ňu stiahli, vám zostanú.

Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu