OnePlus 5T - tá pravá päťka

Recenzia výkonného androidu s natiahnutým 6'' Full HD+ displejom, Snapdragon 835, 8 GB RAM, duálnym fotoaparátom a 3300 mAh batériou.

OnePlus je známy výrobou cenovo dostupných vlajkových lodí. Pri predstavení OnePlus 5 sa výrobca ospravedlňoval, že ešte nedokázal vyrobiť smartfón s natiahnutým 2:1 displejom a minimálnym rámom. Po menej než pol roku tak uzrel svetlo sveta OnePlus 5T, ktorý už nový typ displeja má. Vylepšená verzia dostala nový hlavný fotoaparát a odomykanie tvárou. Nemal OnePlus 5 takto vyzerať od začiatku?

ikona

Základné info: OnePlus 5TDual SIM android s 6'' Full HD+ displejom s pomerom strán 18:9, procesorom Snapdragon 835, až 8 GB RAM, duálnym fotoaparátom, 16 Mpix prednou kamerou a 3300 mAh batériou.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

OnePlus 5T bol predstavený koncom minulého roka, konkrétne v novembri. S recenziou som si dal trochu načas, nebolo to však bezdôvodné. Smartfóny OnePlus som doteraz vždy kupoval hneď po zahájení predaja. Častokrát však trpeli rôznymi problémami, o čom svedčia aj recenzie OnePlus 3 a OnePlus 5.

Tentokrát som sa rozhodol počkať na to, kým výrobca vyrieši "pôrodné" bolesti formou aktualizácií a 5T tak budem môcť otestovať v plnej sile. Tento jednoduchý nápad mal aj iný nečakaný prínos. Ako prví na Slovensku, a s najväčšou pravdepodobnosťou aj na svete, sme vám priniesli krátky pohľad na všetky tri farebné verzie - Midnight Black, Lava Red a Sandstone White.

V balení nájdeme pre OnePlus tradičný červený USB-C kábel a bielu Dash Charge nabíjačku. Novinkou je ochranné gumové puzdro. Prítomnosť puzdra pokladám za netradičný krok od OnePlus, nakoľko je to práve príslušenstvo, na čom podľa predchádzajúcich vyhlásení zarábajú.

Tento krok však rozhodne chválim, obal v balení vždy poteší. Zaujímavosťou je, že rôzne farebné verzie OnePlus 5T dostali rôzne farby puzdier. Klasické čierne 5T má čierny, biele a červené verzie zase priehľadné obaly. Na displeji tiež nájdete ochrannú fóliu, ktorá sa však veľmi rýchlo zašpiní a po pár dňoch som ju preto nahradil tvrdeným sklom.

Vzhľad OnePlus 5T je veľmi podobný OnePlus 5 z ktorého vychádza. Zadná strana sa stále podobá na iPhone 7 Plus, teraz tu však pribudla čítačka odtlačkov prstov. Duálny fotoaparát vystupuje o čosi viac z tela. Mierne narástli aj rozmery, o 3 mm na dĺžku a 0,4 mm na hrúbku. Hmotnosť narástla o 13 gramov na 168 g.

Všetky tieto zmeny pripisujem novému formátu displeja. Výrazne sa zmenšili rámy pod a nad displejom, preto sa navigačné tlačidlá presťahovali na displej a čítačka dozadu. Ovládacia schéma sa nezmenila. Na pravej strane je stále tlačidlo napájania a SIM zásuvka. Vľavo nájdeme ovládač hlasitosti a ikonický Alert slider - jazdec upozornení. Horná stena je úplne prázdna, dolná obsahuje audio a USB-C konektor spolu s hlavným reproduktorom.

OnePlus pri 5T zvolil netradičnú stratégiu vydávania limitovaných farebných verzií. OnePlus 5 bol dostupný v dvoch farbách - 64 GB Slate Gray a 128 GB Midnight Black. Tentokrát je 5T v oboch kapacitách v matnej čiernej farbe, čo je základná a štandardná farba. OnePlus neskôr predstavil červenú Lava Red v Číne.

Nasledovala limitovaná biela Star Wars edícia v Indii. Tá sa bez Star Wars loga objavila na chvíľu aj u nás ako Sandstone White. Predávala sa však len chvíľu, pár hodín až deň, počet kusov bol obmedzený. Na Valentína výrobca predstavil červenú Lava Red aj u nás, predávala sa dlhšie než Sandstone White, no momentálne už tiež nie je dostupná.

Midnight Black aj Lava Red majú kovový povrch. Sandstone White je akýmsi odkazom na modely OnePlus One a OnePlus 2, ktorých zadné strany tvorila drsná “pieskovcová” textúra. Prirovnal by som ju k brúsnemu papieru. Telefón sa vďaka tomu lepšie drží a nešmýka sa. Mne Sandstone povrch veľmi vyhovoval a chýba mi, preto som bol zo Sandstone edície nadšený.

Naživo však táto verzia pôvodné modely veľmi nepripomína. Povrch nie je taký drsný ako býval, jeho výhody sú tak preč. Zaujímavosťou však rozhodne je, že ovládač hlasitosti a tlačidlo napájania sú vo farbe Midnight Black a Alert Slider v Lava Red.

Midnight Black ako základná farba tiež zaujme, jej hlavnou nevýhodou je však rýchle zachytávanie odtlačkov. Najviac ma oslovila červená Lava Red. Červených smartfónov na trhu veľa nie je a tento kovový metalický povrch má niečo do seba. Telefón som ukryl do Sandstone krytu, vďaka čomu mám opäť môj obľúbený drsný povrch na dotyk, no zároveň veľa červených častí na očiach.

Hlavným rozdielom oproti predchodcovi je nepochybne nový 6-palcový 2:1 Full HD+ Optic AMOLED displej. 5T sa tak nemá za čo hanbiť a bez problémov sa môže zaradiť medzi ostatné moderné smartfóny. Chválim pekné podanie farieb a výbornú čitateľnosť na priamom slnku. Používam čiernu tému, no nikdy som nemal problém prečítať čokoľvek v menu či nastaveniach.

V nich si môžete vybrať z sRGB, DCI-P3, adaptívneho či dokonca vlastného prispôsobenia farieb. Nechýba nočný režim, režim čítania či Ambient displej. Dôležité je tiež spomenúť, že ide o úplne nový displej, ktorý nemá žiadne známe nedostatky. OnePlus 5 mal totožný displej s OnePlus 3T, no bol otočený o 180 stupňov. Smer obnovovania displeja tak spôsoboval neslávny Jelly efekt, ktorý bol viditeľný pri scrollovaní na niektorých kusoch.

Rozlíšenie je stále Full HD, vzhľadom na formát displeja 2:1 pribudlo pár riadkov pixelov na výšku. Na fotografiách je možné vidieť farebné pásy na displeji. Spôsobuje to rozloženie subpixelov s názvom PenTile matrix. Naživo to vidieť nie je, iba na fotografiách. Rovnaké rozloženie pixelov nájdete prakticky na všetkých AMOLED displejoch, teda na všetkých Samsung Galaxy S či Apple iPhone X. 5T má v porovnaní s konkurenciou nižšie rozlíšenie, za nevýhodu to však nepokladám.

Keď vedľa seba položíte OnePlus 5T a Samsung Galaxy S9+ rozdiel v ostrosti samozrejme voľným okom uvidíte. V dennodennom používaní však nejde o zásadnú prekážku, práve naopak. Menšie rozlíšenie je šetrnejšie k batérii aj k nárokom na čipset. 5T som používal pred aj po teste Galaxy S9+, no nižšie rozlíšenie mi nijako neprekážalo. Na čo však tento smartfón neodporúčam je rozhodne virtuálna realita. Pri tej pokladám QHD za nevyhnutné minimum, ak chcete mať smartfón pri očiach viac než 5 minút.

Žiadne kompromisy neočakávajte pri výkone, tu OnePlus 5T exceluje. Vzhľadom na jeho predstavenie koncom minulého roka, 5T poháňa čipset Snapdragon 835 s až 8 GB RAM. Hardvérová výbava je teda zhodná s o pol roka starším OnePlus 5. Najnovší Snapdragon 845 uvidíme o pár mesiacov v nástupcovi, pravdepodobne OnePlus 6.

5T má výkonu na rozdávanie. Snapdragon 835 je stále veľmi výkonný čipset, ktorý bez problémov zvládne aj tie najnáročnejšie úlohy a hry. Za veľkú výhodu oproti konkurencii pokladám nadpriemernú veľkosť operačnej pamäte. Základný model má 6 GB RAM, testovaný kúsok až 8 GB. Smartfónov s 8 GB RAM je stále málo a ani 6 GB operačná pamäť nie je samozrejmosťou.

Najnovší Galaxy S9 má len 4 GB a len väčší brat S9+ dostal 6 GB. Vzhľadom na to, ako Android funguje, pokladám 8 GB RAM za veľké plus. Veľká pamäť pomáha uchovať množstvo aplikácii v pozastavenom stave a kedykoľvek sa k nim môžete vrátiť bez toho, aby sa znova načítavali. Plynulosť systému a multitasking sú na OnePlus 5T jedna báseň. 5T pokladám za jeden z najrýchlejších, ak nie najrýchlejší android na trhu vôbec. V AnTuTu 7 dosiahol OnePlus 5T 207 743 bodov, čo je o cca 40 000 menej než Galaxy S9+. Netreba však zabúdať, že 5T má minuloročný hardvér. Pochváliť môžem veľmi rýchle vnútorné UFS 2.1 úložisko so sekvenčným čítaním na úrovni 760 MB/s, a sekvenčným zápisom 208 MB/s. Na výber máte zo 64 a 128 GB verzií, vnútornú pamäť si žiaľ nerozšírite.

Konektivitou sa OnePlus 5T tiež nenechá zahanbiť. 5 GHz Wi-Fi, Bluetooth 5.0 či NFC sú samozrejmosťou. Rátať môžete tiež s dual SIM a podporou všetkých LTE sietí vrátane 800 MHz. Chválim prítomnosť 3,5 mm audio konektoru, ktorý sa postupne zo smartfónov vytráca. Nechýba ani nový USB-C konektor, ktorý je však už od OnePlus 2 súčasťou OnePlus smartfónov. Slot na micro SD karty, FM rádio a infraport tu však nehľadajte, OnePlus týmto funkciám odjakživa nefandí. Zamrzí tiež absencia zvýšenej odolnosti voči vode a stereo repro. Kovové telo tiež indikuje absenciu bezdrôtového nabíjania.

Nebol by to však OnePlus, keby komunita nevyriešila absenciu stereo repro. Po odomknutí bootloaderu a nainštalovaní custom recovery je možné zmeniť systémový súbor tak, aby sa pri prehrávaní hudby používal aj reproduktor nad displejom podobne, ako sme zvyknutí na iPhonoch či Galaxy S9 a S9+. Efekt samozrejme nie je rovnaký, reproduktor je malý a nie je stavaný na stereo reprodukciu, no stále je to lepšie než nič.

Oxygen OS patrí medzi moje obľúbené nadstavby. Spája výhody čistého Androidu, no zároveň ponúka množstvo rôznych nastavení a vychytávok od výrobcu. Vždy ma prekvapí tiež svojou rýchlosťou, smartfóny OnePlus sú neskutočne rýchle. Výrobca musí robiť nejaké optimalizácie systému, pretože ani smartfóny s podobnou výbavou a čistým Androidom nie sú také rýchle. Medzi známe prvky nadstavby patrí Shelf, teda polička, kde nájdete najčastejšie používané kontakty a aplikácie, aktuálne počasie či widgety.

Nadstavba vám umožní prispôsobiť si všetky tlačidlá a ich akcie. Môžete si tak vymeniť ich poradie, nastaviť funkciu na dlhé podržanie či dvojité stlačenie. Navigačný panel si môžete skryť, aby ste využívali celú plochu obrazovky. Dvojitým stlačením tlačidla napájania môžete spustiť fotoaparát. Nechýbajú ani gestá na zamknutej obrazovke. Telefón môžete prebudiť dvojitým poklepaním či zobraziť Ambient displej zdvihnutím telefónu. Po nakreslení vybraných písmen O, V, S, M a W môžete otvoriť kameru, zapnúť baterku, nahrať video či spustiť ľubovoľnú z nainštalovaných aplikácií.

Za pozornosť určite stojí aj jazdec upozornení. Ten má tri polohy, ktoré reprezentujú nastavenia hlasitosti systému v Androide. Tu si však môžete prispôsobiť, či bude telefón vibrovať, média prehrávať zvuky alebo či sa vám vybraný kontakt dovolá alebo nie. Alert slider je veľmi návykový a viem, prečo je prepínač tichého režimu na iPhonoch tak obľúbený. Toto je jedna z vecí, čo mi bude na iných Androidoch chýbať. Zabudnúť netreba ani na časté a rýchle aktualizácie Androidu v podaní OnePlus. 5T už dostalo niekoľko verzii Orea a predtým Nougatu. Často sú spojené s opravou rôznych chýb.

Chválim, že výrobca zvyčajne koná veľmi rýchlo a chyby odstráni za pár dní či týždeň. Zároveň je veľmi nezvyčajné, aby výrobca priniesol funkcie novinky do starších modelov. Reč je konkrétne o Face Unlock, teda o odomknutí telefónu rozpoznaním tváre. Táto funkcia debutovala na OnePlus 5T, no postupne sa spolu s novým softvérom dostala do OnePlus 5 aj OnePlus 3/3T.

Face Unlock na OnePlus 5T je najrýchlejšie a najspoľahlivejšie rozpoznanie tváre s akým som sa doteraz stretol. Stačí stlačiť tlačidlo napájania alebo poklepať po displeji a telefón je odomknutý. Rozoznanie je tak rýchle, že sa úplne preskakuje zamknutá obrazovka a rovno sa vám zobrazí domáca obrazovka. V tme funguje rozpoznanie tiež dobre, odporúčam však zapnúť si prisvetlenie pri odomykaní. Displej po prebudení zobrazí bielu farbu, čo pomáha osvetliť vašu tvár v tme. Face Unlock je softvérová funkcia, preto bolo možné ju dostať aj do starších modelov. Rozpoznanie dúhovky na smartfónoch Samsung Galaxy S8/S9 a Note 8 alebo 3D projekcia tváre na iPhone X sú rozhodne prepracovanejšie a zrejme aj bezpečnejšie, no riešenie od OnePlus je niekoľkonásobne rýchlejšie.

V úvode som spomenul, že OnePlus 5T dostal vylepšený duálny fotoaparát. Stále ponúka 16 a 20 Mpix snímače ako OnePlus 5, no tentokrát už druhý nie je teleobjektív. Sekundárny 20 Mpix snímač má slúžiť na zhotovenie lepších nočných fotografií pri okolitom svetle menšom než 10 lux. Vďaka vysokému rozlíšeniu je jeho úlohou kombinovať 4 pixely do jedného a redukovať tak šum. Výber fotoaparátu sa deje automaticky a nedokážete ho ovplyvniť. Pri analýze fotografií som si všimol, že drvivú väčšinu času sa aj tak používa hlavný 16 Mpix snímač. Podarilo sa mi však porovnať fotografiu z 20 Mpix snímača 5T s fotografiou z OnePlus 5.

Môžem povedať, že 5T má menej šumu aj viac svetla vo fotke, rozhodne teda ide o krok vpred. Za negatívum však pokladám, že si nedokážete sami vybrať, ktorý snímač chcete použiť. V manuálnom režime pri nočných fotografiách bol vždy použitý hlavný 16 Mpix snímač. Prečo? Tiež nie úplne rozumiem, ako funguje to spájanie 4 pixelov do jedného. Nemala by mať potom výsledná fotografia 5 Mpix? Ona má opäť 20 Mpix, znamená to teda, že fotografia je opäť zväčšená na pôvodné rozlíšenie? Výrobca nič z tohto nešpecifikoval a nie je tak jasné, ako presne druhý fotoaparát funguje. Vzhľadom na to, že tu už nemáme teleobjektív s inou ohniskovou vzdialenosťou, treba tiež myslieť na to, že 2x priblíženie v aplikácii fotoaparátu je vlastne výrez z bežnej fotografie.

Fotografie počas dňa sú plné detailov a aj podanie farieb je veľmi dobré. Chválim aj HDR a režim portrétu, ktorý efektne rozmaže pozadie. Nedávno sme porovnávali rozmazanie pozadia na troch high-endových smartfónoch, pri ktorom Samsung Galaxy Note 8 vyhral s prehľadom. OnePlus 5T sme podrobili rovnakému testu a príjemne prekvapil. Stopku na jablku nerozmazal a porazil tak Huawei Mate 10 Pro aj iPhone 8 Plus. Rozmazanie pozadia funguje na 5T veľmi dobre, nemám mu čo vyčítať.

Nahrávanie videa je možné v 4K 30 fps alebo Full HD 60 fps. Spoľahnúť sa môžete len na digitálnu stabilizáciu EIS, optická stabilizácia OIS stále chýba. V tomto je napríklad Xiaomi so štvorosovou OIS o krok v pred. Musím však povedať, že digitálna stabilizácia odvádza dobrú robotu, čo bolo vidieť najmä pri 4K videu. Automatické zaostrovanie väčšinu času tiež funguje dobre, no občas mu treba pomôcť zaostrením dotykom na obrazovke. Nechýba doladenie expozície či možnosť priblížiť video. Zoomovanie je však trhané a vôbec nie plynulé. Toto sa OnePlus veľmi nepodarilo.

Predná kamera so 16 Mpix rozlíšením patrí medzi tie najlepšie na trhu. Už OnePlus 5 sme chválili za veľmi pekné svojky, 5T v tomto trende pokračuje. Jediným negatívom je zrejme video, má oveľa menší záber ako fotografia. Aj pri úplne natiahnutej ruke sa do videa ledva zmestíte. Prostredie fotoaparátu funguje presne tak, ako by som chcel. Samospúšť, HDR, formát fotografie aj blesk sú stále po ruke v hornej lište. Nerozumiem však, prečo nie je možné fotografovať v pomere strán 16:9. V manuálnom režime si môžete prispôsobiť ISO, vyváženie bielej, dĺžku expozície, manuálne zaostrovať aj doladiť expozíciu. V noci na statíve je vďaka 30-sekundovej uzávierke možné spraviť veľmi pekné fotografie.

Druhý pohľad kolegu Richarda na kvalitu fotoaparátov nájdete v článku Takto fotí OnePlus 5T.

Jedným z parametrov, ktorý sa oproti predchodcovi nezmenil, je veľkosť batérie. Väčší displej a rovnaká 3300 mAh batéria už na papieri neznejú dobre. Moje obavy zo slabšej výdrže oproti predchodcovi sa po mesiaci používania potvrdili. Telefón mi vždy vydržal celý deň náročného používania, displej bol však zapnutý zvyčajne 4 - 5 hodín. To je oproti OnePlus 5 so 7 hodinami výrazne menej. Všetky smartfóny OnePlus sa vyznačujú nadpriemernou výdržou, preto som bol tentokrát mierne sklamaný. Výdrž na jedno nabitie je dobrá, no očakával som trochu viac. Väčší displej si zjavne vybral svoju daň.

Čo ma však nesklamalo, je rýchle nabíjanie Dash Charge. Tento typ rýchleho nabíjania pokladám za najlepší na trhu, a to hneď z niekoľkých dôvodov. Prvým je jeho extrémna rýchlosť. Za polhodinu ste na takmer 60 %, za hodinu na viac než 90 %. Druhou nespornou výhodou je, že sa smartfón pri nabíjaní vôbec nezohrieva. Nie je preto problém telefón počas nabíjania používať. Na druhej stane nabíjačka dokáže byť na dotyk veľmi teplá až horúca. Pre použitie rýchleho nabíjania musíte použiť pribalený originálny kábel a nabíjačku. S iným USB káblom alebo nabíjačkou nebudete môcť využívať prednosti Dash Charge. Ak náhodou originálne príslušenstvo stratíte alebo chcete mať náhradné, musíte si ho zakúpiť priamo od výrobcu. Rýchlosť nabíjania je nasledovná:

- 5 min = 9 %

- 10 min = 19 %

- 15 min = 29 %

- 30 min = 58 %

- 60 min = 91 %

- 90 min = 99 %

- 108 min = 100 %

Výhody:

+ kvalitné spracovanie

+ výkon a rýchlosť

+ pekný a dobre čitateľný displej

+ veľmi rýchle nabíjanie Dash Charge

+ dual SIM, NFC, Bluetooth 5.0, 3,5 mm audio konektor

+ Face Unlock funguje spoľahlivo a veľmi rýchlo

+ časté aktualizácie

+ zhodná cena s OnePlus 5

Nevýhody:

- stále chýba vodeodolnosť a stereo repro (dá sa upraviť SW)

- nejasné fungovanie sekundárneho fotoaparátu

- iba priemerná výdrž

Orientačná cena: 499 € (64 GB), 559 € (128 GB) (zľavové odkazy v závere článku)

Záver

OnePlus 5T je veľmi vydarená vlajková loď za priaznivú cenu. Na úplnú špičku na trhu mu chýba vodeodolnosť a lepší hlavný fotoaparát. Stereo reproduktory je možné aktivovať pomocou softvérovej úpravy, iPhonom sa to však nevyrovná. Za najväčšiu prednosť 5T pokladám jeho rýchlosť. Hardvérová výbava ponúka takmer všetko, čo by ste si mohli želať. 8 GB RAM nie je samozrejmosťou ani v najdrahších androidoch. OnePlus si za väčšiu vnútornú pamäť aj RAM pýta len 50 €. Ak hľadáte vlajkovú loď s čo najlepším pomerom cena/výkon, OnePlus 5T určite stojí za zváženie.

Nákup smartfónov OnePlus odporúčam z oficiálnej stránky www.oneplus.net. Spoľahnúť sa môžete na dodanie z EU skladu aj 2-ročnú záruku, a možnosť vrátiť tovar do 15 dní. Ak však chcete OnePlus 5T kúpiť lacnejšie než je oficiálna cena, navštívte Gearbest.com. OnePlus 5T v 64 GB verzii aktuálne stojí 412 €, 128 GB verzia 522 €. Ak by ste chceli kúpiť limitované verzie Sandstone White alebo Lava Red, musíte opäť voliť Gearbest. Na oficiálnej stránke ich už nenájdete.

Odporúčame voliť dopravu Eu Express alebo niektorú z registrovaných služieb, napríklad Belgium Registered. Predajca pri týchto typoch prepravy prepláca všetky colné poplatky aj daň.

Skúšobné fotografie z mobilu:

Všetky skúšobné snímky a videá nájdete v článku Takto fotí OnePlus 5T.

Diskusia k článku:

Peter 03.04.2018 - 16:18

Face unlock pre Oneplus 3(T) stale nie je. Je iba v beta verzii OS, nie v stable.

Lubos03.04.2018 - 22:09 Trvalý odkaz

Čím ďalej robíte recenzie neskôr..

deathwalker05.04.2018 - 00:48 Trvalý odkaz

tak uviest recenziu na 5T v den uvedenia teaseru na 6, tak fajn. pekny telefon, ma tu niekto realne skusenosti s tymi oneplusmi? spolahlivost, reklamacie? necitam o nich ze by sa kazili, a RMA proces vraj tiez je lepsi ako bol pri oneplus 1 2.

udajne ma 6 stat uz 749 penazi. docela dost.

Knoxville05.04.2018 - 01:29 Trvalý odkaz

Mam skusenosti s Oneplus 3 a 5. Kludne sa pytaj.750 stat urcite nebude. Bude to zhruba o 50 dolarov viac. Ale aj tak to bude celkom vyhodna kupa v porovnani s inymi vlajkovymi lodami vyrobcov...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne05.04.2018 - 10:49 Trvalý odkaz

mal som oneplus 3 a mam 5. do 6 urcite nejdem, mozno do 6T neskor na jesen. Oneplus 5 je stale dostatocne vykonny a spolahlivy smartfon. 3 mam rootnotu obcas flashnem custom rom, a aj po takmer 2 rokoch sa stale prijatelne drzi, s drobnymi kozmetickymi vadami. Na blbnutie fajn. Oneplus 5 je moj daily driver a bude az kym uplne nezakape. Custom rom som neflashoval, nie som ani v bete (aj na moje prekvapenie), nie je rootnuty a stale so zamknutym zavadzacom ako od vyroby... Nemam vaznejsie vyhrady, telefon ide bez restartu niekedy aj niekolko mesiacov. Obcas sa zabudne zapnut nocny rezim a treba mu 2-3x pomoct manualne, ale potom sa to opravi, alebo ho restartnem a uz to ide. Inac je to celkom fajn pristroj, foto mierny nadpriemer, video ujde na domace ucely, portret mod prekvapivo funkcny, displej sice 1080p ale celkom pekny, navykova citacka odtlackov (rychla a dotykova), pristroj sa neprehrieva, ani pri nabijani ako 5.... pre mna velka hodnota za smiesne peniaze. ta cena 749 - 800 je podla mna prestrelena. 399 za oneplus 3 a 499 za 5 som vysolil bez mihnutia oka, teraz si uz kupu noveho telefonu radsej zvazim.... aj tak chcem novy monitor a PC bude potrebovat upgrade na jesen po 5rokoch...

Celá diskusia 19 príspevkov