Apple vydal aktualizáciu iOS 11.3 s množstvom noviniek

Apple dnes večer sprístupnil najnovšiu verziu operačného systému iOS 11.3. Prináša množstvo nových funkcií, vylepšení a opravy zistených chýb.

Chýb nahlásených používateľmi bolo za posledné mesiace neúrekom. Množstvo majiteľov iPhonov sa od vydania iOS 11 sťažuje, že ide o najmenej vyladený systém, ktorý Apple kedy vypustil. Niektoré problémy výrobca vyriešil už v predchádzajúcich opravných aktualizáciách, ďalším sa venuje nová verzia iOS.

Preto vraj dvanástka, ktorá sa očakáva na jeseň tohto roka, veľké zmeny neprinesie. Výrobca sa chce zamerať hlavne na spoľahlivosť a používateľský komfort.

Beta verzie už dávnejšie prezradili, na čo sa používatelia iPhonov a iPadov môžu tešiť. Niektoré dôležité novinky sme vám podrobnejšie predstavili v článku iOS 11.3 prinesie novinky pre iMessage, batériu, Animoji aj Zdravie.

Medzi nové funkcie patrí platforma ARKit 1.5, ktorá umožňuje vývojárom umiestňovať digitálne objekty okrem vodorovných aj na zvislé povrchy, napríklad steny alebo dvere. Vylepšila sa správa nabíjania na iPade, aby bola batérie v dobrom stave aj pri dlhodobom pripojení k napájaniu.

Animoji boli obohatené o štyri nové postavy: lva, medveďa, draka a lebku. Viac ochrany sa dostalo aj súkromiu. Vždy, keď niektorá z funkcií Apple požiada o použitie vašich osobných údajov, zobrazí sa ikona Súkromie a odkaz na detailné inromácie s vysvetlením, ako budú dáta použité. Novinka Správy ukladané na iCloud, ktorá bola súčasťou beta verzie, sa v iOS 11.3 nenachádza. Dôvod nepoznáme.

Veľkosť inštalačného balíčka je rôzna podľa použitého zariadenia, pre iPad 10.5 Pro má 633 MB. Systém by mal update ponúknuť automaticky, prípadne ho môžete vyhľadať po otvorení položky Všeobecné -> Aktualizácia softvéru.

Diskusia k článku:

TAMARA 30.03.2018 - 14:54

Ahojte.. tuto aktualizaciu bude mat aj iphone 6 ?? ta 32 GB verzia ??

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne30.03.2018 - 15:42 Trvalý odkaz

ano. otazny je vykon, no uz je v menu prepinac na vypnutie obmedzenia vykonu. Ja mam na iPhone 7 zatial zdravie baterie na 90%, podporujem plny vykon.

Jakuvero30.03.2018 - 16:54 Trvalý odkaz

Na iPhone 7 s aktualizaciou som nemal problem, ale na iPade (2017) som to musel riesit pripojenim k iTunes a obnovou, aktualizacia cez wifi sa nedokoncila - zacala sa striedat biela obrazovka s logom a cierna obrazovka.

cosby30.03.2018 - 23:34 Trvalý odkaz

iPhone SE 32GB a iPhone 6 32GB oba po 100%.

Celá diskusia 8 príspevkov