Takto fotí Honor 7X

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Honor 7X s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: duálny, hlavný: 16 Mpix (4:3) / 11 Mpix (18:9), sekundárny: 2 Mpix, video Full HD, AF (PDAF), clona f/2.2, 1/4000 - 8 s.

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), video Full HD, clona f/2.0

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Honor 7X.

Krátky komentár:

Tristoeurový smartfón s dvomi fotoaparátmi vzadu, ktorých úlohou je rozmazávanie pozadia pomocou funkcie širokej clony. Mimochodom, na jednom mieste je to "širokouhlá clona" a inde už "široká clona", pričom druhý pojem je presnejší. Keď už. Ale celkovo mu to až tak nejde. Rozmazávanie pozadia hľadajte aj v režime Portrét, ktorý je v telefónoch Honor a Huawei občas nesprávne preložený ako "Na výšku". Už by to mohli opraviť.

Rýchle spustenie dvojitým stlačením hlasitosti nadol odporúčam v nastaveniach fotoaparátu prepnúť z režimu "otvoriť a odfotiť" na iba "otvoriť fotoaparát". A keď ho už spustíte, nesmiete ho nechať viac než 30 sekúnd bez pozornosti, lebo zase zaspí. Prepínanie na prednú kameru nájdete až vľavo hore, to by už mohli páni inžinieri prehodnotiť.

Kvalita fotografií je hodná tejto cenovej kategórie, aj keď, možno som čakal trochu viac. Len obyčajné Full HD video, večerné snímky veľmi slabé...podľa mňa Lenovo je v tejto oblasti trochu ďalej. Tu je výhodou podrobný manuálny režim až s osemsekundovou expozíciou.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia, skúmať detaily a analyzovať EXIF.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu