USB-C adaptér Sony umožní naraz nabíjať telefón a počúvať hudbu

Pomocou kábla môžete súčasne počúvať hudbu cez slúchadlá s 3,5 mm jackom a nabíjať. Má bezpečnostnú certifikáciu a spolupracuje s mikrofónom či ovládaním na vašich slúchadlách.

Odobratie 3,5 mm konektora pre slúchadlá na smartfónoch vyvolalo u mnohých používateľov negatívne reakcie. Dôvody, prečo sa výrobcovia odhodlali k tomuto kroku, môžu byť rôzne. Pre niektorých je audio jack už zastaralý, iní vidia budúcnosť v bezdrôtových slúchadlách alebo sú za jeho odstránením konštrukčné zmeny.

Ak sa na androide nechcete vzdať svojich obľúbených slúchadiel s 3,5 mm jackom, Sony ponúka riešenie - kábel 2 v 1 USB Type-C EC270. S redukciou môžete súčasne počúvať hudbu a nabíjať telefón. Dĺžka kábla je 110 mm, pričom zvládne spoluprácu s mikrofónom a ovládaním na vašich slúchadlách. Nepodporuje však rýchle nabíjanie ani prenos dát.

Nový typ značkového príslušenstva využijú nielen majitelia nových smartfónov radu Xperia XZ2, ale aj ostatných zariadení bez 3,5 mm jacku. Xperia XZ2 priniesla aj bezdrôtové nabíjanie, ale nie každý majiteľ má doma bezdrôtovú nabíjačku alebo chuť nabíjať mobil týmto spôsobom.

V našom videu z uvedenia Xperie XZ2 sa na chvíľku (1:38) mihne aj nový adaptér.

Sony Xperia XZ2 (prvý kontakt)

Napríklad na cestách, keď si chcete vo vlaku vypočuť obľúbenú hudbu a zároveň telefón nabiť z externej nabíjačky, je adaptér 2 v 1 pri absencii 3,5 mm audio konektora zrejme jediným riešení. Odporúčaná cena adaptéra má byť približne 27 €, zatiaľ sa nepredáva.

Pre Apple podobné riešenie ponúka Belkin. Od ostatných väčších výrobcov môžeme väčšinou vidieť len klasické redukcie z USB-C na 3,5 mm jack. Veľa podobných adaptérov za podstatne nižšiu cenovku ponúkajú čínski výrobcovia. Ich problémom však môže byť bezpečnosť a nemusia fungovať korektne.

Zdroj: sonymobile.com

Diskusia k článku:

sam98 13.03.2018 - 08:32

No to je pekné, ale nabíjací prúd je len 0,5A :D Úplne zbytočné podľa mňa dávať 27€ za to.

Celá diskusia 1 príspevok